van der Horst

Wie wint in 2015 het RACB National Team Stuurwiel?

Stuurwiel RACB National Team
Stuurwiel RACB National Team
In samenwerking met Renault België Luxemburg lanceert het RACB National Team een wedstrijd voor jonge rijders. De laureaat kan in 2015 een volledig seizoen in de Formula Renault 1.6 Benelux afwerken!
Sinds enkele jaren is het RACB National Team een ware kweekvijver voor jonge Belgische autosporttalenten. Stoffel Vandoorne, in 2010 winnaar van het Stuurwiel, is het mooiste voorbeeld van een eenzitter-racer die het heeft gemaakt. In vijf seizoenen wist hij de verschillende stappen van de eenzitterladder af te werken en nu staat hij aan de poorten van de Formule 1. “Zijn succes staat ons niet in de weg om onze basisopdracht verder te zetten”, stelt Geoffroy Theunis, directeur van het RACB National Team. “We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe talenten, om zo de opvolging in onze filière te verzekeren.”

Het is dan ook niet meer dan logisch dan dat er over enkele weken een nieuw Stuurwiel in de eenzitterij zal worden gelanceerd. Om zich in te schrijven moet men aan twee voorwaarden voldoen: Belg zijn en geboren zijn tussen 1 april 1996 en 1 april 1999. Ervaring in de autosport is niet nodig. De deelnamekosten bedragen 50 euro. Voor RACB-licentiehouders die aan de leeftijdscriteria voldoen is het echter gratis. Er zullen honderd dossiers worden weerhouden.

Op 17 en 24 september zal er bij de RACB een eerste selectie worden georganiseerd. Iedere kandidaat zal er eenzelfde aantal rondjes tegen de klok op een simulator afwerken en kan zich dan aan een jury van experten voorstellen. De twaalf besten worden enkele weken later uitgenodigd voor een halve finale met tweetakt karts, op een nog te bepalen piste.

De zes laureaten van de halve finales werken dan in november aan het stuur van een Formula Renault 1.6 de finale af. Het circuit waar die finale plaats vindt moet nog worden bepaald. De winnaar zal dan worden opgenomen in het RACB National Team. In samenwerking met Renault België Luxemburg zal hij een volledig seizoen Formula Renault 1.6 Benelux afwerken en kan zo in de voetsporen van Stoffel Vandoorne treden. Dankzij het RACB National Team is de Formule 1 zo niet langer een onbereikbare droom.

RACB Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 25 juli 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons