van der Horst

Wie worden de tegenstanders van Maxime Potty?

Maxime Potty - VW Golf GTi TCR
Maxime Potty - VW Golf GTi TCR
Maxime Potty staat voor het jaar van de waarheid. Onze jonge landgenoot werd in 2016 nog de revelatie in de TCR Benelux en kon die prestaties vorig jaar ook bevestigen. Komend seizoen waagt de Luikenaar de sprong naar het internationale toneel, waar hij gelijke tred wil houden met de concurrentie van een heel hoog niveau. Zijn wapen: de vertrouwde Volkswagen Golf GTi TCR. Zijn team, en dat is wel nieuw: ComToYou Racing.
Net als in WTCR is Volkswagen niet het best vertegenwoordigde merk in de pitlane. ComToYou Racing houdt het voorlopig bij één exemplaar van de Golf GTi, terwijl verder alleen de onbekende Martin Ryba (Brutal Fish Racing Team) kiest voor de auto uit Wolfsburg. De concurrentie komt vooral uit het Honda-kamp, waar Josh Files en Atilla Tassi al zeker zijn van deelname. Files is de regerende, tweevoudige Duits TCR-kampioen, terwijl zijn merkgenoot de uittredende vicekampioen is in de TCR International Series. Welk team beide rijders zal ontvangen, is nog niet geweten.

Target Competition - Hyundai i30 N TCR
Target Competition - Hyundai i30 N TCR
Potty moet daarnaast uit de doppen kijken voor de nieuwe Hyundai i30 N TCR. Target Competition lijkt de referentie te worden voor de Zuid-Koreaanse constructeur, en heeft naast Kris Richard nu ook Dusan Borkovic in huis gehaald als titelkandidaat. M1RA rekent op de WTCC-ervaring van de Hongaar Daniel Nagy, terwijl de relatief onervaren Luxemburger Loris Cencetti zijn terugkeer maakt in TCR - en in de TCR Benelux - met een i30 van Autodis Racing.

De lijst met opvallende namen wordt afgesloten door de Fransman Julien Briché, voorlopig de enige vertegenwoordiger van Peugeot, en Petr Fulin (Cupra Vekra Racing Team), tweevoudig Europees toerwagenkampioen. Craft-Bamboo laat het WTCR links liggen ten voordele van TCR Europe, maar heeft nog niet officieel bekendgemaakt welke auto en welke rijders het aan de start zal brengen.

TCR Europe bestaat uit zeven wedstrijden - waaronder vijf die meetellen voor de TCR Benelux - en wordt begin mei boven de doopvont gehouden, tijdens een bezoek aan het Franse Paul Ricard. Op 9 en 10 juni staat ook het circuit van Spa-Francorchamps op de kalender.

Foto's Belgian VW Club en Target Competition



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in TCR Europe op dinsdag 10 april 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons