van der Horst

William MacIntyre blijft ongeslagen in WSK Euroseries, Eyckmans weer op het podium

Start 60Mini
Start 60Mini
Ean Eyckmans heeft in het Franse Angerville opnieuw van zich laten horen. De jonge Eyckmans, bezig aan zijn laatste seizoen in de 60cc Mini klasse, verzekerde zich na een spannende finale van de derde plaats op het podium. Winst was er opnieuw voor William MacIntyre en daarmee blijft de Brit voorlopig ongeslagen in de WSK Euroseries.

Voor het eerst dit seizoen verliet het WSK kampioenchap hun thuisland Italië voor een uitstapje naar Frankrijk. In Angerville, in de buurt van Parijs, sloegen de WSK Euroseries hun tenten op voor de tweede ronde van het kampioenschap. De weergoden waren de teams en rijders niet erg goed gezind, wisselende omstandigheden gedurende het volledige weekend maakten het er niet makkelijk op om de juiste set-up te vinden.

Toch kregen we weer dezelfde bekende namen vooraan op zondag. Alex Powell wist prefinale A te winnen en Rashid Al Dhaheri kopieerde dat kunstje in prefinale B. Ean Eyckmans, die ook aan de bak moest in prefinale B, reed zo goed als de volledige wedstrijd op kop, maar moest in de slotronde de duimen leggen voor Al Dhaheri.

Podium Ean Eyckmans
Podium Ean Eyckmans
Al Dhaheri dus op pole voor de finale met alle rappe mannen achter zich. De openingsronden verliepen rustig, maar in ronde drie besloot MacIntyre een aanval in te zetten die meteen slaagde. Ook Eyckmans pikte zijn wagonnetje aan en schoof meteen mee door voorbij Dhaheri naar P2. Met nog drie ronden te gaan achtte onze landgenoot zijn moment gekomen en ging netjes voor de Britt naar de leiding. Maar net zoals in de prefinale duurde de wedstrijd hier een ronde te lang, want in de laatste ronde viel Eyckmans nog terug naar P3 toen Wiliam MacIntyre nog voorbij kwam richting zijn tweede zege in evenveel wedstrijden en Al Dhaheri de tweede plaats wist veilig te stellen. 
MacIntryre blijft uiteraard leider in het kampioenschap voor Alex Powel en Al Dhaheri. Ean Eyckmans staat vierde, op vier luttele punten van P3.

Eyckmans gooide dus opnieuw hoge ogen bij het publiek, maar ook onze andere Belgen lieten zich opmerken in positieve zin. Douwe Dedecker kende weer alle tegenslag in de kwalificatie toen de motor weigerde te starten. Veel tijd is er niet in zo'n sessie en er mag niet gesleuteld worden op de pre-grid. Dedecker besloot de kwalificatie zodus als laatste aan te vatten en kreeg na zijn opgave in leidende positie tijdens de vorige wedstrijd opnieuw af te rekenen met de pechduivel. Maar in de heats wist de pupil van Rick Dreezen zich op te werken naar voren en na een goede prefinale besloot Dedecker zijn finale als zestiende; een sterke remonte. 

Lenn Nijs
Lenn Nijs
De derde Belg in het gezelschap was Lenn Nijs, bezig aan zijn eerste seizoen in dit kampioenschap. Ondanks de wisselende weersomstandigheden die voor de nodige uitdagingen zorgde, kende Nijs zijn beste klassering tot nu toe! Het begon goed met een nette tijd in de kwalificaties en ook in de heats wist de Limburger zijn mannetje te staan. Hij stootte voor de eerste keer door naar de prefinale en finale en kruistte het zwart-wit geblokt als 26e. 

In de OK-Junioren was de winst voor de Italiaan Andrea Antonelli. Hij haalde het voor twee Nederlanders, Robert de Haan en Laurens van Hoepen. Er verscheen ook een Belg aan de start, Lorens Lecertua. Hij deed het prima in de finale en werd zestiende. 

Ook de OK klasse werkte dit weekend een manche af in Angerville. Wereldkampioen Lorenzo Travisanutto trok daar aan het langste eind voor Dexter Patterson, die vorige week nog een EK wedstrijd in Angerville wist te winnen. Ook hier een Nederlander op het podium; Dilano van 't Hoff is de naam. 

De volgende ronde van de WSK Euroseries vindt terug plaats in Italië, en dat in het weekend van 22 en 23 juni. 

Foto's:FM Image
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 30 april 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons