van der Horst

Williams en Mercedes samen in zee tot 2030

Logan Sargeant - Williams Racing
Logan Sargeant - Williams Racing
De Formule 1-bolides van Williams Racing worden nog minstens tot en met 2030 voortgestuwd door Mercedes-motoren. Dat heeft de constructeur vandaag zelf aangekondigd. Williams wordt naast McLaren het tweede klantenteam van Mercedes wanneer het nieuwe reglement in 2026 in voege treedt.
Mercedes, McLaren en Williams worden de drie teams die vanaf 2026 zullen gebruikmaken van Mercedes-krachtbronnen in de Formule 1. Aston Martin verlaat de Duitse motorenbouwer en gaat een samenwerking aan met Honda.

Toto Wolff
Toto Wolff
Mercedes - uiteraard - en McLaren waren al bevestigd, Williams is dat nu ook. "We zijn in de wolken om Williams Racing te bevestigen als het tweede klantenteam voor de motorreglementen van 2026", reageert Toto Wolff van Mercedes-Benz Motorsport. "Het nieuws van vandaag onderstreept het krachtige aanbod van Mercedes-Benz in de F1 en het bevestigt dat we de juiste weg zijn ingegaan. Sinds 2014 hebben we onze relatie met Williams verder uitgebouwd en ontwikkeld. Het team ambieert een plek in de top van het klassement en we kijken ernaar uit om hen daarbij te ondersteunen."

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op maandag 8 januari 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons