van der Horst

Win een seizoen in het Junior Belgian Rally Championship 2020!

RNT Rallystuurwiel 2019
RNT Rallystuurwiel 2019
Ieder jaar organiseert het RACB National Team een Stuurwiel om een jonge en getalenteerde rijder te ontdekken en hem of haar te helpen de autosportladder te beklimmen. In de loop van de volgende weken wordt er opnieuw zo een wedstrijd georganiseerd, in drie fasen, voor Belgen die geboren zijn tussen 1 januari 1993 en 1 januari 2001. Voor maximaal 30 euro kan de laureaat in 2020 gratis een volledig seizoen in het Junior Belgian Rally Championship afwerken, aan het stuur van een zwart-geel-rode Peugeot 208 R2.
De Belgische automobielsport beschikt in heel wat wereldkampioenschappen over enkele uitzonderlijke ambassadeurs. Daar is het RACB National Team niet vreemd aan. Iets minder dan tien jaar geleden genoot Thierry Neuville van de steun van de Belgische federatie om de eerste stappen te zetten richting het WRC, waar hij nu wedstrijden wint en om de titel strijdt.

"Ieder jaar organiseert het RACB National Team een Stuurwiel om een jonge en getalenteerde rijder te ontdekke", stelt Geoffroy Theunis, directeur van het RACB National Team. "Dat maakt deel uit van ons DNA. In de loop van de volgende weken richt dit Stuurwiel zich op jongeren die het in de rallysport willen maken."
De wedstrijd richt zich op Belgen die geboren zijn tussen 1 januari 1993 en 1 januari 2001, en die over een rijbewijs beschikken.

Concreet worden er drie fasen afgewerkt:
De shakedown: De simulatortests gaan door op 4 ,5 ,6, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26, 27, 28 & 29 september in de kantoren van de RACB. Elke deelnemer wordt getimed op dezelfde simulator en zelfde chronorit. Opgelet: één en dezelfde persoon mag zich op de testdata maximaal drie keer aanbieden. 

De rally: De kandidaten die tijdens de shakedown de 50 snelste tijden wisten neer te zetten worden op 19 en 20 oktober uitgenodigd op de Peugeot Driving Academy in Bernister. Daar worden tests met een standaard Peugeot afgewerkt, en stelt de kandidaat zich voor aan de jury van het RACB National Team.  
ional Team.

De power stage: Na afloop van de tweede stap krijgen de vijf beste kandidaten de gelegenheid om in november deel te nemen aan de finale! Zij krijgen het gezelschap van de rijder die op 29 september 2019 het hoogst geklasseerd staat in het Junior BRC (en voldoet aan de leeftijdsvoorwaarden). De zes finalisten kunnen zich aan het stuur van een Peugeot 208 R2 en een XC Cross Car in een ware rally-omgeving van hun beste kant laten zien. De winnaar van het Rally Stuurwiel krijgt met de steun van Peugeot België-Luxemburg een volledig seizoen in het Belgian Rally Championship 2020, aan het stuur van een Peugeot 208 R2, en wordt opgenomen in het RACB National Team.

Voor alle bijkomende informatie: www.racbnationalteam.be

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op donderdag 18 juli 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons