van der Horst

Winmax, de remmende troef van Comtoyou Racing

Winmax partner van Comtoyou Racing
Winmax partner van Comtoyou Racing
Autosport is soms een activiteit vol tegenstrijdigheden: om snel te gaan, moet je ook goed kunnen… remmen! Net zoals er voortdurend naar meer vermogen wordt gezocht om de acceleratie te verbeteren, is ook het efficiënt afremmen van een racebolide sinds het begin van de autosport een van de sleutels tot betere prestaties.
  • STX Motorhomes
Sinds vijf jaar gebruikt Comtoyou Racing de raceremblokken van Winmax. In TCR leidde de samenwerking tussen de Belgische renstal en de Japanse fabrikant tot tientallen overwinningen, zowel op mondiaal vlak als in TCR Europe.

“Comtoyou Racing was de afgelopen jaren één van de referenties in de toerwagenracerij, en dat is mede dankzij de kwaliteiten van de Winmax-producten”, bevestigt Jean-Michel Baert, de team principal van het team uit Gembloux. “We werken nauw samen en de mensen van Winmax waren meer dan eens aanwezig op de circuits om rechtstreeks de return van onze rijders en ingenieurs te krijgen. Dat laat hen toe om specifieke producten beter te kunnen ontwikkelen. Het merk gaat voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën en ze deinzen er niet voor terug om in recordtempo evoluties door te voeren, zodat we er al bij de volgende race gebruik kunnen van maken. Winmax is echt een van de pioniers als het gaat om ontwikkeling en optimalisatie van remblokken, aan de hand van drie sleutelbegrippen: prestaties, duurzaamheid en service.”
 
In 2024 begint Comtoyou Racing een nieuw hoofdstuk in zijn reeds rijke geschiedenis, door in de GT3-racerij de partner van Aston Martin Racing te worden. Maar er is geen sprake van een andere partner voor de remblokken!
 
“Het was evident voor ons om de lange samenwerking met Winmax ook verder te zetten”, klinkt het bij François Verbist, team manager bij AMR Comtoyou Racing. “We hebben dan ook enkele gemeenschappelijke doelen: presteren en vernieuwen. Net zoals wij is Winmax voortdurend op zoek naar meer en betere prestaties, zonder iets aan het toeval over te laten. We zijn dan ook heel blij dat Winmax samen met ons aan de slag gaat om het remmen van onze nieuwe Aston Martins Vantage GT3 te optimaliseren. We gaan deze uitdaging voor 2024 heel gemotiveerd en met wederzijds vertrouwen aan, en ik kijk daar ontzettend naar uit.”
 
Een ontzettende uitdaging, zeker tegen een enorm sterke concurrentie in één van meest prestigieuze GT-kampioenschappen ter wereld. Maar dat maakt de motivatie van de twee partners alleen maar groter. “We hebben vandaag de dag het vertrouwen van duizenden rijders en teams, in diverse disciplines als rally, rallyraid en circuit, zowel in competitie als tijdens trackdays”, bevestigt Tsuyoshi Kashiyama, president van Winmax. “Deze technische samenwerking met Comtoyou Racing op de Aston Martins Vantage GT3 is een nieuwe erkenning van onze kwaliteit en onze beroepsernst. Ook in GT4 zijn wij aanwezig, ook daar op Aston Martin, want in dat kampioenschap zijn we partner van Racing Spirit of Léman. Door de rijders efficiënte en duurzame remmen te verstrekken, willen we in 2024 duidelijk laten blijken dat de Aston Martins van Winmax-producten voorzien zijn!”
 
Het seizoen van Comtoyou Racing start van 5 tot 7 april op het Circuit Paul Ricard, ter gelegenheid van de start van de Fanatec GT World Challenge Europe. Voordien worden nog een aantal testdagen afgewerkt, waarbij ook het remmen, net zoals alle andere prestatie bevorderende elementen, verder wordt ontwikkeld.

Comtoyou RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GT World Challenge Europe Endurance op maandag 26 februari 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons