van der Horst

WinmaX en Ghistelinck Group partners van Curbstone Track Events

Black Falcon - Mercedes SLS AMG
Black Falcon - Mercedes SLS AMG
Curbstone Track Events is aan een opmars bezig in binnen- en buitenland. Het geesteskind van bezieler Patrick Van Glabeke wordt niet voor niets ‘probably the best track and test day organiser in the world’ genoemd. Een sterk groeiende organisatie krijgt dan ook automatisch veel aandacht importeurs, concessiehouders en toeleveranciers. Met Ghistelinck Group, die naast concessionaris van Mercedes-Benz ook verdeler is van AMG en WinmaX, die de wereld aan het veroveren is inzake remblokken, krijgt Curbstone Track Events er twee partners bij die een flinke meerwaarde kunnen vormen in de verdere evolutie van deze unieke organisatie.
WinmaX remblokken
WinmaX remblokken
WinmaX is momenteel alleen gekend bij de doorwinterde autosporter, maar het Japans bedrijf dat vooral in Azië marktleider is inzake rembekleding is bezig aan een indrukwekkende opmars in de rest van de wereld. WinmaX bestaat reeds van 1984 en is een satellietfirma van MK Kashiyama corporation, opgericht in 1961 en intussen uitgegroeid tot de grootste remspecialist in Japan. WinmaX is de competitieafdeling en naast het moederhuis inzake auto-industrie ook de grootste in Japan inzake competitie. Ondertussen wordt hard gewerkt om ook buiten Japan voet aan de grond te krijgen en dit lijkt aardig te lukken.

Dirk Van der Sluys, reeds decennia actief in de Belgische en internationale automobielwereld, is de invoerder van WinmaX en verantwoordelijk voor de verdeling in Europa, Rusland, Afrika, Midden Oosten, Centraal en Zuid-Amerika via een dealernet.

WinmaX remblokken
WinmaX remblokken
Dirk Van der Sluys: “Toen men in Japan besliste om te gaan exporteren zijn ze bij ons komen aankloppen omdat wij de markt kennen en de taal beter beheersen binnen Europa en de andere werelddelen die we aanleveren. De producten die wij verdelen spitsen zich uitsluitend toe op competitie en in de wereld van tuning. We zijn letterlijk van een wit blad vertrokken en onze grootste bekommernis is momenteel om de naam WinmaX bekend te maken, teams te laten testen met ons product en een fatsoenlijk dealernet uit te bouwen. We zijn momenteel bezig op internationaal vlak met verschillende constructeurs die met WinmaX rijden in WRC, WTCC, Blancpain Endurance en Sprint, enz. Het is de bedoeling van iedere autosportdiscipline te kunnen bevoorraden. Van monoplace over GT richting rally en rallyraid. In WTCC bvb rijden Lada en Honda met onze remblokken en in WRC leveren we aan Prokop (Ford) en Paddon (Hyundai). We zijn nu volop en met succes aan het testen met teams uit de Blancpain Endurance Series omdat in Japan quasi geen lange afstandsraces worden gereden.  Het was voor WinmaX een nieuwe uitdaging om nieuwe rembekledingen te lanceren en gerenommeerde teams uit de Blancpain Endurance Series zijn enthousiast over de afgelopen tests. Bij wijze van test hebben we de Mazda’s bevoorraad tijdens de voorbije 24 Hours of Zolder en ze hebben die uitgezongen met één set.

De stap van competitie naar Track Days is klein en het feit dat Track Days momenteel een enorme opmars kennen opent nieuwe perspectieven voor toeleveranciers van degelijk materiaal.

WinmaX remblokken
WinmaX remblokken
“Inderdaad”, aldus nog Dirk Van der Sluys. “Bij Curbstone Track Events kom je zowel mensen tegen die in competitie rijden als de pure hobbyisten. Maar ook de hobbyist met zijn krachtige sportwagen wil goede remblokken onder zijn wagen om geen schade te rijden aan remschijven en dergelijke. Onze remblokken zijn niet alleen gebouwd voor competitiewagens, maar het is ook een pak veiliger voor de bestuurders en hun wagens om te rijden met kwalitatief beter materiaal dan de originele remblokken die niet gemaakt zijn voor het extreme zware werk. Het niveau van de mensen en de wagens die rijden tijdens de Curbstone Track Days ligt hoog en wij passen in het volledige plaatje. Zowel de amateur, de prof of mensen die willen evolueren richting autosport zijn bij ons aan het goede adres. Voor ons is het dus schitterend dat we een akkoord bereikten met Curbstone Track Events om zodoende ons product verder in de kijker te stellen en onze waaier van potentiële klanten te verruimen.”  
Méér info: http://www.winmaxeurope.com/home

Ook Ghistelinck Group, de gekende Mercedes-Benz concessionaris en die op 1 maart zijn 65ste verjaardag vierde wordt partner van Curbstone Track Events. Ghistelinck Group telt momenteel maar liefst zes filialen in Kortrijk, Waregem, Maldegem, Moeskroen, Deinze en Oudenaarde en is nationaal toonaangevend in het AMG segment. Bovendien beschikt Ghistelinck Group via haar dochter Luxauto over een wagenpark van een 600-tal wagens voor korte verhuur.

Black Falcon - Mercedes SLS AMG
Black Falcon - Mercedes SLS AMG
General Manager Sales After Sales, John Calemeyn geeft tekst en uitleg: “Wij willen onze klanten, indien ze dat wensen, iets meer bieden en hen ook via de professionele structuur van Curbstone Track Events ervaring laten opdoen met hun wagen, een gehuurde wagen of met de wagen die ze op het oog hebben. Op de Belgische wegen is het onmogelijk om klanten of potentiële klanten ten volle 100% te laten genieten van onze producten. Wij willen hen ervaring aanbieden en dat kan alleen maar op een gesloten omloop en met professionele instructeurs. Alleen op deze manier kan men het volle vermogen en de prestaties van onze producten aftasten. Ook naar veiligheid toe is dit zeer interessant. Wanneer een klant met zijn wagen op de openbare weg rijdt is het altijd interessant dat hij weet hoe hij moet reageren in bepaalde extreme omstandigheden. Indien iemand van plan is om een AMG product te kopen, dan moet hij toch tenminste weten waar een dergelijke wagen toe in staat is en hoe hij met deze krachtpatsers moet omspringen. Het is een beetje onze plicht om mensen goed te informeren en hen gewenning aanbieden wanneer ze een snelle wagen willen aankopen. De mogelijkheden zijn meervoudig. Klanten of potentiële klanten kunnen via een soort van klantenkaart hun ervaring bijschaven op circuit met een instructeur".

Black Falcon - Mercedes SLS AMG
Black Falcon - Mercedes SLS AMG
"Ook via de bestaande Group Ghistelinck AMG Experience Club kunnen we in samenspraak met Curbstone Track Events evenementen organiseren. Eens in dit segment kan dan ook sneller de link worden gelegd richting het echte werk op circuit en kunnen piloten in spé zich verfijnen via de kennis van de mensen binnen Curbstone. Dan denken we vooral aan de Mercedes SLS of GT AMG die trouwens ook bij ons in verhuur zit net als alle andere AMG modellen. Voor Ghistelinck Group is deze deal dan ook richting marketing zeer interessant als wij als partner van Curbstone Track Events onze klanten een meerwaarde kunnen bieden en we zodoende ook een soort van exclusiviteit creëren. Kort samen gevat komt het erop neer dat iedereen die met een product rijdt van Mercedes of AMG hier aan het juiste adres is. Is het nu om een jongensdroom waar te maken, de rijcapaciteiten aan te scherpen of met oog op competitie; alles kan en dit met de zeer verzorgde en professionele omkadering van Curbstone Track Events”.
Méér info:  http://www.ghistelinck.be/

Foto's: WinmaX / Curbstone Track Events



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op maandag 18 mei 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons