van der Horst

Winnaars 24H Daytona ook snelste op eerste testdag Sebring

Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing heeft de snelste tijd neergezet op de eerste dag van de IMSA Winter testen op het circuit van Sebring. Het winnende team van de 24 uren van Daytona was met de Corvette DP die bestuurd werd door Sébastien Bourdais, Christian Fittipaldi en Joao Barbosa, 0.724s sneller dan de OAK Racing Morgan-Nissan (Brundle/Pla/Yacaman) die zijn snelste dagtijd liet optekenen in de voormiddagsessie. Daar waar de DP’s met hun hoge topsnelheid nog duidelijk in het voordeel waren op Daytona, zouden de LMP2’s op het circuit van Sebring meer tot hun recht moeten komen dankzij de extra downforce die ze genieten, iets wat met de competitieve tijden van de Morgan LMP2 bevestigd lijkt te worden. In totaal kwamen 42 wagens in actie op deze eerste van twee testdagen.
  • Dreamdrive
Riley Motorsports - SRT Viper GT3-R
Riley Motorsports - SRT Viper GT3-R
In GTLM was het tweemaal Porsche dat de snelste chrono’s op de tabellen liet optekenen in beide sessies. In de voormiddag werd de nieuwe 911 RSR nog op de hielen gezeten door de RLL BMW Z4 GTE #56, terwijl in de tweede training de SRT Viper GTS-R van onder meer Marc Goossens zich tussen beide Duitse fabriekswagens kwam nestelen. In GTD kwam de besttijd op naam van de Turner Motorsport BMW Z4 GT3 te staan, voor de Park Place Motorsports Porsche 911 GT America en de Riley SRT Viper GT3-R waarop Marc Goossens eveneens in actie kwam. De Mühlner Motorsports Porsche van onder meer Nico Verdonck realiseerde in de namiddagsessie de elfde tijd in GTD klasse.

Uitslag sessie 1

Uitslag sessie 2

Foto's: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op donderdag 20 februari 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons