van der Horst

Belgium Racing verliest leiding in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup
Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup
Na Le mans en de tweede doortocht in Zandvoort maakt Belgium Racing een bilan op. Dylan Derdaele mocht als leider richting het duinencircuit en won ook de eerste race op zaterdag. Maar in de tweede wedstrijd op zondag liep het fout in een tweestrijd met Maassen voor de zege. Glenn Van Parijs reed een verdienstelijke weekend en mocht voor de tweede maal dit seizoen naar het algemeen podium.
Dylan Derdaele versus Glenn Van Parijs
Dylan Derdaele versus Glenn Van Parijs
Le Mans is er eentje om snel te vergeten bij Belgium Racing. Derdaele reed een radiator lek tijdens de kwalificatie en moest achteraan starten vanuit 50ste poditie. Hij maakte wel indruk door maar liefst 26 wagens in te halen en voldoende punten te behalen om als leider naar Zandvoort te trekken. Maassen lukte een betere kwalificatie, maar werd van de baan gekegeld in de start. Een puike Van Parijs was met Hoogaars in strijd voor het zilver, maar de snelle youngster verremde zich en bleef in de zandbak steken.

Glenn Van Parijs - Porsche 991 Cup
Glenn Van Parijs - Porsche 991 Cup
In Zandvoort was Dylan op zaterdag outstanding en lukte de pole op een natte piste om nadien ook de race te winnen en de snelste ronde te klokken. Van Parijs wou zeker uitrijden en pakte de zesde stek en tweede in de B-Klasse.Glenn Van Parijs - Porsche 991 Cup
Glenn Van Parijs - Porsche 991 Cup
In de tweede race vertrok Derdaele op de derde plaats na Hoogaars en Maassen. Naarmate de race vorderde kwam het tot een duel tussen Maassen en Derdaele voor de zege. De Belgium Racing rijder wou buitenom in de Tarzanbocht, maar net op het moment dat ze op gelijke hoogte reden blokkeerden de wielen van Maassen en beiden gingen rechtdoor. Maassen kon verder, maar Dylan dook de zandbak in en pakte alleen een puntje van de snelste wedstrijdronde. Hoogaars werd tweede voor Van Parijs die ervoor zorgde dat Belgium Racing toch op het podium stond. Derdaele kreeg nog een puntje van de snelste ronde, maar verloor wel de leiding aan Maassen en Hoogaars die ex aequo de leiding delen. Zodoende verliest Dylan Derdaele de leiding in de tussenstand, maar met nog twee meetings te gaan in Zolder en Barcelona, gecombineerd met twee verplichte schrapresultaten is alles nog mogelijk.

Foto's: Belgium Racing
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op dinsdag 4 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Porsche NL Days.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons