van der Horst

Portimão: Winst voor Amaury Bonduel en vierde Europese titel voor Gerard Van der Horst

Vierde Europese titel voor Gerard Van der Horst in Lamborghini Cup
Vierde Europese titel voor Gerard Van der Horst in Lamborghini Cup
Op de omloop van Portimao worden dit weekend de finale races verreden, met de laatste twee wedstrijden voor het Europees en Amerikaans kampioenschap en als klap op de vuurpijl de twee races op zondag die bepalen wie de wereldtitel een jaar lang achter zijn naam mag zetten. Eerst kwamen vanaf vrijdag de Europese en Amerikaanse wedstrijden aan de aftrap. Daarin eisten de piloten uit de lage landen met ondermeer Bonduel, Van der Horst, Teekens, Lémeret, Semoulin en Weering een voorname rol op.
  • St. Paul
Amaury Bonduel - BDR Competition
Amaury Bonduel - BDR Competition
Op een natte piste was er letterlijk een valse start tijdens de eerste race van de Lamborghini Super Trofeo Europe. De pole was voor Loris Spinelli voor Liberati, Williamson en onze landgenoot Amaury Bonduel. Bonduel pakte vanuit vierde startpositie de leidersplaats terwijl reeds na een halve ronde de rode vlag werd uitgehangen. Iedereen terug op zijn plaats van kwalificatie, maar dat weerhield Bonduel niet om opnieuw een schitterende kopstart te maken. Spinelli was een van de weinigen die gokten op slicks en dat bleek niet de beste keuze. De snelle Italiaan verhuisde kort na de start naar de buik van het peloton.
Ondanks haasje-over met Williamson en Basz was het toch Bonduel die het laken naar zich toe trok en met een comfortabele voorsprong de eerste race won voor de Nederlander Milan Teekens die het stuur erfde van Marzio Moretti en het duo Ciglia/Williamson. Deze laatste wonnen in Pro-Am en waren zodoende zeker van de titel in Pro Am. Door de winst van Bonduel verzekererde de Belg zich van de vice Europese titel bij de Pro’s.
Nog een Belgische zege was er voor de familie Semoulin die won in de Lamborghini Cup voor de Nederlander Gerard Van der Horst die aan een tweede plaats voldoende had om zich te verzekeren van zijn vierde Europese titel. Van der Horst reed een berekende race en nadat Privitellio vooraan wegviel met een klapband gaf een tweede plaats mathematische zekerheid voor zijn vierde titel. Zonder die lekke band van Privitello was de titel maar enkele uren uitgesteld, want tijdens de tweede race werd Gerard opnieuw tweede na de familie Semoulin. De afsluitende race van het Eurpees seizoen was voor Van der Horst één grote ereronde na het behalen van zijn vierde Europese titel.

Loris Spinelli/Max Weering - Bonaldi Motorsport
Loris Spinelli/Max Weering - Bonaldi Motorsport
Tijdens de twee race en meteen ook de laatste race van het Europees kampioenschap was de piste ditmaal droog en de wedstrijd stond bol van de incidenten. Pin/Getting en Teekens/Spinelli bemanden de eerste startrij en nadat de Nederlander Teekens als derde de verplichte pitstop afwerkte, was het ploegmaat Loris Spinelli die de taak afmaakte en afgetekend won voor het Iron Dames Team Pin/Gatting en D’Auria/Tribaudini.
Er werden een pak strafseconden uitgedeeld. Onder meer ook voor onze landgenoot Bonduel die als derde over de meet reed, maar zijn podiumplaats verloor na een foutje tijdens de pitstop. Ook Lemeret werd geveld door pech nadat hij in strijd voor de vierde plaats naar buiten werd gedrumd en zich uiteindelijk vast reed in de kattenbak. Zoals reeds geschreven was de familie Semoulin terug primus in de Lamborghini Cup met in hun zog de kersverse kampioen Van der horst en zijn landgenoot Hans Fabri die het podium vervolledigde.

Foto's: Racingpixels



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 5 november 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World Finals.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons