van der Horst

Lydden Hill: Winst voor Andreas Bakkerud levert leiderschap op in WK RallycrossRX / Larsson eerste leider in EK

Bakkerud versus Solberg
Bakkerud versus Solberg
De Noor Andreas Bakkerud heeft met de Ford Fiësta van Olbergs MSE de tweede manche gewonnen voor het WK RallycrossRX in het Engelse Lydden Hill. Hierdoor springt de youngster van de vierde plaats naar de leiding in de tussenstand. En gezien deze wedstrijd ook de eerste was die in rekening wordt gebracht voor het Europees kampioenschap, komt de Zweed Robin Larsson via zijn tweede plaats hier aan de leiding.
Het was een quasi perfecte run voor de Noor die gisteren reeds na twee kwalificatieheats bovenaan de tabellen stond. Twaalf van de 37 ingeschreven piloten mochten doorvloeien naar de twee halve finales waarin telkens de top 3 kon doorstoten naar de uiteindelijke finale.

Start Supercars
Start Supercars
De eerste halve finale werd gewonnen door de Reinis Nitiss, ook al onderweg in een Fiësta van Olbergs MSE. Hij haalde het voor een verrassende Robin Larsson met de Audi A1 en regerende BTCC kampioen Andrew Jordan in een Ford Fiësta.

In de tweede halve finale was het de VW Polo van Toomas Heikkinen die aan het langste eind trok voor de Ford van Bakkerud en de Citroën DS3 van leider Petter Solberg, die de Amerikaanse wildeman Tanner Foust achter zich hield. De Amerikaan mocht wel achteraan aansluiten in de finale gezien Nitiss niet meer aan de aftrap kwam tijdens de finale. De tweede in de tussenstand was er het hart van in en had mogelijk de leidersplaats kunnen innemen.

Andreas Bakkerud - Ford Fiësta Supercar
Andreas Bakkerud - Ford Fiësta Supercar
De uiteindelijke finale werd gewonnen door Bakkerud voor Larsson en Jordan. Een opmerkelijke uitslag gezien Larsson voor de eerste maal present tekende en Jordan niet bepaald veel ervaring heeft in rallycross. Heikkinen werd vierde voor Foust die een ganse wedstrijd in een zwaar duel was verwikkeld met Solberg.

Met een viertiende plaats viel koen Pauwels ditmaal net buiten de halve finales terwijl Jos Jansen en Jochen Coox niet verder kwamen dan een respectievelijke 23ste en 31ste plaats.

Ook geen goed weekend voor Hansen Motorsport met Timmy Hansen die bleef steken in de halve finales, terwijl uittredend Europees kampioen Timur Timerzyanov niet verder kwam dan de 29ste plaats. Ook andere kleppers zoals Doran, Pailler, Walfridsson, Hvaal, Rustad, Hedström, Holte, enz… gingen puntenloos huiswaarts.

Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zondag 25 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lydden Hill.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons