van der Horst

Winst voor Koen Pauwels in Lydden Hill

Koen Pauwels - Ford Focus SuperCar
Koen Pauwels - Ford Focus SuperCar
Nadat de eerste wedstrijd van het Belgisch kampioenschap Rallycross op Maasmechelen werd afgelast wegen onenigheid binnen het bestuur van de BRCV, werd het Belgisch seizoen dan maar op gang geschoten in het Britse Lydden Hill. Deze wedstrijd telde mee voor zowel het Belgisch als het Brits kampioenschap.
Onze landgenoot Koen Pauwels liet zich van zijn beste kant zien en vetrok vanop de pole na winst in de eerste en derde kwalificatieheat. Naast de Ford Focus van Koen Pauwels vonden we de uitredende Britse kampioen Julian Godfrey met een Ford Focus en de Citroën DS3 van Krzysztof Skorupski, vervolgens Coox in zijn VW Scirocco en Kevin Proctor in de Focus voor de Citroën DS3 van Derek Tohill en de Fords van Jos Jansen en Steve Harris.

Pauwels pakte onmiddellijk de leiding terwijl Godfrey, Coox en Proctor streden om de tweede plaats. Tohill en Jansen kwamen niet verder dan de eerste ronde. In de derde ronde kon Proctor even de leiding over nemen toen Pauwels ging jokeren, maar toen de Brit even later ging jokeren kon de man uit Leopoldsburg terug het commando over nemen. Proctor werd in het wedstrijdslot nog voorbij gegaan door het strijdende duo Coox en Godfrey, waardoor de Belgen een 1-2 scoorden tijdens deze eerste confrontatie.

1, Koen Pauwels (B), Ford Focus Mk2; 2. Jochen Coox (B), VW Scirocco Mk3; 3. Julian Godfrey (GB), Ford Fiesta Mk6; 4. Kevin Procter (GB), (Ford Focus Mk2); 5. Steve Harris (GB), Ford Focus Mk1; 6. Krzysztof Skorupski (PL), Citroën DS3; 7. Derek Tohill (IRL), Citroën DS3; 8. Jos Jansen (B), Ford Focus Mk3.

Foto: Lydden HillDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Nationaal op maandag 31 maart 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons