Winst voor Loeb tijdens seizoensopener in Silverstone

Sébastien Loeb
Na de testdagen in Mettet en Lohéac waren afgelopen weekend enkele toppers afgezakt naar Silverstone voor de eerste manche van het Engels kampioenschap. Andreas Bakkerud domineerde met de EKS Audi S1 de drie kwalificatieheats, maar het waren de Peugeots van Sébastien Loeb en Timmy Hansen die na winst in de halve finales mochten starten vanop de eerste rij. Loeb won tenslotte het pleit voor teammaat Hansen en Bakkerud. Julian Godfrey tikte op ruime afstand als vierde aan in zijn Mitsubishi en wordt de eerste leider in het Brits kampioenschap. Ook Chicherit was van de partij met zijn Renault, maar de Franse kamikaze kende pech en haalde de finales niet. Niettegenstaande Bakkerud de drie kwalificatiehzeats won, waren het de Peugeots die als enige onder de 44 seconden per ronde doken met Hansen met de snelste wedstrijdronde van de dag.