van der Horst

Wintertest Bahrein: Max Verstappen snelste op eerste testdag

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen (Red Bull) heeft in de namiddag de snelste chrono van de dag neergezet. De Nederlander, nog derde snelste in de morgen, legde een ronde af in 1:30.674, bijna twee seconden sneller dan de tijd die Daniel Ricciardo (McLaren) in de morgen op de tabellen zette. Lando Norris (McLaren) bevestigde de vorm van de McLaren door de tweede chrono te rijden op 0.215 seconde van Verstappen zijn chrono.
Pierre Gasly - AlphaTauri AT02
Pierre Gasly - AlphaTauri AT02
Verstappen reed ook het hoogste aantal ronden voor Esteban Ocon (Alpine), die de derde chrono neerzette. Lance Stroll (Aston Martin) reed de vierde tijd en Carlos Sainz (Ferrari) sloot de top vijf af. Antonio Giovinazzi zette zijn Alfa Romeo op de zesde plaats net voor Daniel Ricciardo (McLaren). De AlphaTauri piloten Pierre Gasly en Yuki Tsunoda klokten respectievelijk de achtste en negende chrono.

Kimi Räikkönen - Alfa Romeo C41
Kimi Räikkönen - Alfa Romeo C41
Mercedes kende een moeilijke eerste testdag. Na versnellingsbakproblemen voor Bottas in de morgen, verliep de namiddagsessie ook al niet vlot voor Lewis Hamilton. De Brit ging verscheidene malen van de baan en kwam niet verder dan de tiende tijd. Charles Leclerc (Ferrari) eindigde net buiten de top tien, hij ging Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) en Sebastian Vettel (Aston Martin) vooraf.

Foto's: Red Bull Racing Honda, Scuderia AlphaTauri & Alfa Romeo Racing ORLEN
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 12 maart 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons