van der Horst

Wintertesten Barcelona: Ook andere teams hadden extra vleugel achter de hand (Update)

Kevin Magnussen - Haas F1
Kevin Magnussen - Haas F1
Vanmorgen klokslag negen uur werden de motoren in de F1-paddock gestart en ging het licht op groen voor de eerste dag wintertesten in Barcelona. Eens te meer bleek dat de wagens die de verschillende teams afgelopen week voorstelden grondig afwijken van de bolides waarmee vandaag getest wordt. Zo verraste Ferrari afgelopen week met een extra vleugel net voor de achtervleugel, een idee dat minstens ook Mercedes, Williams en Haas F1 doorontwikkelden en op hun wagens monteerden.
Valtteri Bottas - Mercedes AMG
Valtteri Bottas - Mercedes AMG
Mercedes testte vorige week in Silverstone reeds met een extra vleugel; een exemplaar wat niet op de haaienvin gemonteerd was. Eerder dan extra downforce te voorzien, dienen de vleugels naar alle waarschijnlijkheid om de luchtstroom naar de achtervleugel op te kuisen. Hetzelfde geldt overigens voor die fameuze haaienvinnen, bijvoorbeeld in de bochten.

Williams FW40
Williams FW40
Meer nieuws rechtstreeks vanaf het circuit in Barcelona kan u doorheen de week verwachten. Autosport.be is aanwezig ter plaatse om u informatie en beeldmateriaal uit eerste hand te brengen! Een eerste update, met de eerste foto's van de nieuwe wagens, plannen we later vandaag.

Update

Op de beelden gemaakt door onze fotograaf ter plaatse, is te zien dat de Williams FW40 niet enkel bovenaan de haaienvin een extra vleugel heeft, maar ook lager aan de achterkant een extra vleugel heeft. Meer details kan u terugvinden op de foto's hieronder.
 

Foto's: Georges De Coster & Williams Martini RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op maandag 27 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertesten Barcelona 1.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons