van der Horst

Wintertesten Barcelona: Ricciardo is de snelste op dag 1

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo
De eerste dag van de wintertesten in Barcelona zit erop en het is enigzins verrassend niet Mercedes dat de tabellen aanvoert. Daniel Ricciardo was in zijn Red Bull een kleine twee tienden van een seconde sneller dan Valtteri Bottas, die wel met 58 ronden bijlange niet aan het aantal kwam van de Australiër. Hij zette liefst 105 stuks op de teller, de enige die in zijn buurt komt was landgenoot Brendon Hartley in de Toro Rosso met, jawel, een Honda-krachtbron.
  • LTF
Kimi Raikkonen - Ferrari
Kimi Raikkonen - Ferrari
De Ferrari van Kimi Raikkonen eindigde de dag als derde, voor Nico Hülkenberg die vanochtend snel onderweg was. Zijn teamgenoot Carlos Sainz nam in de namiddag het stuur over van de Renault en eindigde als vijfde en beste van de namiddagsessie.
Fernando Alonso - McLaren-Renault
Fernando Alonso - McLaren-Renault
De dag begon slecht voor Fernando Alonso maar hij kon gelukkig in de namiddag toch nog wat ronden afwerken en zo zijn eindtotaal op 51 zetten. Hij bekleedde uiteindelijk de zevende plaats achter de Mercedes van wereldkampioen Lewis Hamilton, die ook alleen in de namiddag in actie kwam. In het tweede gedeelte van de dag bereikten overigens regenwolken het circuit de Catalunya, wat gedruppel werd tijdens het laatste half uur gevolgd door een fikse bui. Ook de temperaturen namen op dat moment een duik naar een graad of acht, morgen ziet het er zelfs nog slechter uit met maxima net boven het vriespunt.

Foto's: Racing International Photography  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons