van der Horst

Wintertesten Barcelona: Top dag voor Red Bull Racing - McLaren weer in de problemen

Daniel Ricciardo - Red Bull
Daniel Ricciardo - Red Bull
Red Bull heeft eindelijk zijn tanden laten zien tijdens deze wintertests. Met een 1:18.047 reed Daniel Ricciardo de beste tijd van dit jaar. Met maar liefst 165 rondjes reed de Australiër ook de meeste ronden. Beide Mercedes-piloten, op ultrasofts, sloten aan achter de Australiër gevolgd door Sebastian Vettel in de Ferrari. Toro Rosso zette het opvallende goede werk verder met een vijfde tijd voor Brendon Hartley. De Nieuw-Zeelander reed tevens twee GP-afstanden.
Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
Ondanks de zesde tijd van Fernando Alonso waren er andermaal grote problemen met de McLaren-Renault qua betrouwbaarheid. De Spanjaard verloor bijna zeven uren door een panne. Renault blijft het goed doen met een zevende tijd voor Carlos Sainz Jr. en dit op medium banden. Samen met Nico Hülkenberg reed het Franse merk bovendien 190 ronden informatie bij elkaar. Net als bij McLaren, kent ook Haas betrouwbaarheidsproblemen terwijl qua tempo Williams, Force India en Sauber het voorlopig laten afweten.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op woensdag 7 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertesten Barcelona 2.
  • Shopa

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons