van der Horst

Wishful 8 Hours breidt uit naar een volledig kampioenschap

Wishful Series
Wishful Series
Na twee succesvolle edities, kende de Wishful 8 Hours dit jaar een upgrade naar het internationaal niveau. Een derde jaargang zat al zeker in de pijplijn, maar het is toch tijd voor de volgende stap: de Wishful Series. In 2024 gaat men namelijk uitbreiden naar een volwaardig kampioenschap van zes wedstrijden, met als belangrijkste race de Wishful 8 Hours. En dat natuurlijk allemaal ten voordele van Make a Wish Belgium-Vlaanderen.
Met de vraag waarom uitbreiden van een enkele wedstrijd naar een heuse competitie, klopten we aan bij Alex Baeyens, één van de organisatoren. "We zijn overgestapt naar een competitie, op vraag van verschillende teams. Zo krijgt iedereen een kans, terwijl nu sommigen van hen de Wishful 8 Hours moesten missen. Daarenboven is dit om nog meer influx te geven als het op simracing aankomt in België. Je hebt de laatste jaren wel kampioenschappen zoals de Virtual Belcar en Digitraqz F3 Challenge en wij willen willen ons steentje bijdragen om het Belgische simracen nieuw leven in te blazen."

Van februari tot juni zullen er zes wedstrijden afgewerkt worden, waarvan vijf al bekend zijn met Laguna Seca, Imola, Spa-Francorchamps, Mugello en Portimão. Deze wedstrijden zullen allemaal een duur van vier uur hebben. De Wishful 8 Hours vinden wel plaats op hun vaste plaats eind mei, al mogen de mensen zelf kiezen uit verschillende tracés, waar deze zal plaatsvinden. Qua wagenselectie is de keuze gevallen op LMP3's, GT3's of Porsche Cup. Teams en piloten kunnen kiezen uit twee opties, oftewel werkt men een heel kampioenschap af, oftewel alleen maar de Wishful 8 Hours. Qua inschrijving kost het vijftien euro per persoon, tenzij je alleen maar de Wishful afwerkt, dan is het maar 10 euro. En waarbij alle opbrengst naar Make a Wish Belgium-Vlaanderen gaat natuurlijk. Tot slot wordt alles live uitgezonden door ORNL op hun YouTube-kanaal.

Heeft u interesse om deel te nemen of wilt u gewoon doneren ten voordele van Make a Wish, ga dan zeker kijken bij Eagle Speed Academy E-Sports op Facebook voor verdere info.

Foto: Wishful SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op dinsdag 12 december 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons