van der Horst

Wishful 8H Spa: een simrace voor het goede doel

Be-Sim Racing met hun wagen voor de Wishful 8H Spa
Be-Sim Racing met hun wagen voor de Wishful 8H Spa
Dit weekend staat er een speciale simrace op het programma: de Wishful 8H Spa. Be-Sim Racing sloeg de handen in elkaar met Make-a-Wish Belgium-Vlaanderen en organiseert dit weekend die race om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarnaast worden ook de piloten beloond, gezien er een prijzenpot verzameld werd van 1500 euro. Autosport.be kon met Alex Baeyens, Loïc Lamolle en Kris van Gucht spreken, de drijvende krachten achter deze organisatie.
"We speelden met het idee om een race voor het goede doel te organiseren", opent Alex Baeyens. "Van daaruit hebben wij verschillende organisaties aangeschreven en Make-a-Wish Belgium-Vlaanderen was vrij enthousiast om mee te gaan in ons verhaal. De organisatie gaf ons ook veel vertrouwen, vooral door hun transparante manier van werken. Elke euro die je stort aan hen gaat ook integraal naar de kinderen die hun droom in vervulling willen zien gaan. Nadien hebben wij contact opgenomen met verschillende potentiële sponsors en ook zij waren, tot onze verbazing, vrij snel mee in het verhaal. Daardoor hebben we reeds effectief een wens kunnen laten uitkomen. Kamiel, een jongen van 16 jaar, had altijd al de droom om mee te rijden met een echte racewagen. Dankzij Eagle Speed Academy van Steve Claeys konden wij dit ook waarmaken met een passagiersrit in een VW Fun Cup."

Voorbereiding op Wishful 8H Spa
Voorbereiding op Wishful 8H Spa
Hoewel dit een race voor het goede doel is, gaan niet alle 25 ingeschreven teams met lege handen naar huis. Zo maken verschillende teams kans op een prijs uit een prijzenpot van 1500 euro. Daarnaast denkt het trio ook al aan de toekomst: "Dit is onze eerste editie en we zijn aan het kijken om hier eventueel een jaarlijks evenement van te maken. Daardoor is deze editie echt belangrijk, want niemand van onze groep heeft ooit al eens iets als dit op poten gezet. We moesten echt van nul beginnen. Daarom hopen wij ook op feedback na de race op alle vlakken, zodat we dit kunnen meenemen naar volgend jaar en ondertussen ook al onze basis kunnen versterken. We hebben tot dusver ook al veel hulp gekregen, waarvoor wij heel dankbaar zijn."

De race gaat deze zaterdag om 13 uur van start en zal live te volgen zijn op het YouTube-kanaal van het team, met Engelstalige commentaar met onder meer Jean van Liempt. Overigens: als u zelf wil doneren aan Make-a-Wish Belgium-Vlaanderen, dan kan dat op het rekeningnummer BE68 8905 3421 8134. Ook u kan dan ook in de prijzen vallen, want de persoon die de grootste donatie verricht, krijgt eveneens een passagiersrit aangeboden door Eagle Speed Academy. Doneren kan tot 25 mei.

Foto's: Be-Sim RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 18 mei 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons