van der Horst

WK Genk: Pauwels en Dreezen kansrijk richting finales

WK Karting Genk
WK Karting Genk
Jose Maria Navalon, Matteo Vigano en Patrik Hajek hebben in Genk de poleposities voor de finale van het Wereldkampioenschap veroverd. Na een drukke zaterdag met voor al de KZ2 groepen maarliefst vijf heats, werkten iedereen vandaag nog één heat af. De beste 36 piloten strijden straks voor de wereldtitel en daarbij zitten enkele kansrijke Belgen.
In de Academy heeft Kobe Pauwels vanochtend gedaan wat hij moest doen, zijn heat winnen. Pauwels zette al vanaf de start druk op de poleman, nam na drie ronden het commando over en reed opnieuw onbedreigd naar winst. Pauwels herhaalde daarme zijn optreden van zaterdag namiddag. In de tussenstand moet hij Jose Maria Navalon en Guillerme De Fegueiredo voorlaten. Navalon won alle drie zijn heats en start dadelijk vanaf de pole, met in zijn zoch dus Kobe Pauwels!
 
Start WK Karting Genk KZ2
Start WK Karting Genk KZ2
Matteo Vigano heeft duidelijk de bovenhand in de KZ2. De Italiaanse TonyKart rijder won vijf van de zes heats en pakt afgetekend de pole voor de finale later op de middag. Adrien Renaudin en Daniël Bray vergezellen hem in de top drie. Emil Skaras, die de derde tijd noteerde in de kwalificaties vrijdag, en Nederlander Max Tubben starten als vierde en vijfde. Pieter Carette is de enige landgenoot die de finale haalt. Hij start daarin als voorlaatste. “Niet slecht voor een 36e jarige” reageerde Pieter. De West-Vlaming is tot nu toe uitermate tevreden over zijn WK. Thierry Delré haalt de finale niet. Hij strand op een vijftigste plaats door een slechte heat deze ochtend. Delré mag van geluk spreken dat hij zonder kleerscheuren uit zijn laatste heat komt. Hij ging namelijk rond en stond stil in het midden van de ideale lijn na een snelle linkse! Ook Gil Mertens haalt net als de overige Belgen de finale niet. Het begon nochtans goed voor Mertens, maar gisteren kreeg hij het zwaar te verduren in de heats. Twee zware kamikaze acties van concurrenten sloegen hem terug in de tussenstand. Hij besluit zijn WK als 53e. Brusselaar Jimmy Deveen volgt niet veel verder als 56e, Claude Bal werd 65e en Thomas Cypers sluit als 72e het Belgische rijtje.
 
Rick Dreezen
Rick Dreezen
De KZ belooft een spannende strijd te gaan worden. We hebben hier drie ijzers in het vuur maar Rick Dreezen lijkt de meeste kans te hebben op eremetaal. Gisteren was Dreezen bloedsnel. Hij won één race en werd een keer tweede. Vandaag moest hij dat kunstje nog eens overdoen maar startend vanaf P4 koos hij voor de buitenkant van de eerste bocht maar jammergenoeg schoof de binnenste rij wat door en werd Dreezen aangetikt. De kart ging uit balans en Dreezen moest breed. Vanaf de laatste plaats kon hij aan een inhaalrace beginnen die strandde net achter de kopgroep.
Geen man overboord voor de KR rijder want hij start straks op een sterke derde plaats, binnenkant bocht en dus zeker een voordeel.

Vooraan snoepte Patrik Hajek de pole af van Marijn Kremers. Ook Kremers was gisteren erg snel en werd één keer eerste en één keer tweede. Na een kanonstart pakte hij ook vandaag de leiding in zijn heat maar moest halfweg koers de leiding afstaan aan Anthony Abasse die de laatste heat won. Patrik Hajek won de andere heat, die waarin Dreezen wat plaatsen verloor, en dat levert de Tsjech de pole op voor zodadelijk. Hij start op de eerste rij met Marijn Kremers naast zich en , zoals gezegd, Dreezen op de tweede rij met naast hem Simo Puhakka. Jonathan Thonon gaat als vijftiende van start, Christophe Adams start als 28e!

Tekst: Philippe De Roeck - Foto's: Michael Melis



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Karting op zondag 9 september 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons