van der Horst

WK Rally-Raid: Andalusië uitgesteld richting najaar. Andorra alternatief voor VR Racing

Dirk Van Rompuy & Jean Marie Lurquin - Toyota HDJ80
Dirk Van Rompuy & Jean Marie Lurquin - Toyota HDJ80
Het is momenteel huilen met de pet op binnen het FIA World Rally-Raid Championship. Na het afgelasten van de wedstrijd in Kazachstan gaat nu ook de rally van Andalusië niet door. Te droog en teveel kans op natuurbrand liggen aan de basis. Zodoende kan de organisatie ook de veiligheid van de piloten en alles errond niet garanderen indien er in de regio een brand zou uitbreken. De wedstrijd is verschoven naar het najaar, waardoor de Rally van Marokko mogelijks de eerstvolgende zal zijn waar Loeb en Al-Attiyah de degens opnieuw kunnen kruisen voor het leiderschap in het kampioenschap.
Ook een domper op de feestvreugde bij het Belgische VR Racing by AQvick Motors die deze wedstrijd wou inlassen als voorbereiding op Dakar 2023.

VR Racing, dat met de duo’s Dirk Van Rompuy / Jean-Marie Lurquin en Erik Qvick / Chris Goris de vierdaagse Rally van Andalusië wou aangrijpen om zich voor te bereiden op Dakar 2023, heeft met de Navarra Historic Rally een alternatief gevonden. Dit is een organisatie van RC Rallyclassics, maar of ze echt over twee dagen het doel van hun test zullen bereiken is een open vraag. In ieder geval wordt het materiaal van VR Racing door het Spaanse TH Trucks van het zuiden naar het noorden van Spanje verhuisd.  

In Andalusië was TH Trucks voor VR Racing aanwezig met twee Toyota’s HDJ 80 voor de beide duo’s. Bedoeling was dat beide wagens in wedstrijd zouden rijden en de Toyota van Qvick/Goris zou fungeren als snelle assistentie voor de Toyota van Van Rompuy/Lurquin. Ze konden ook kiezen voor drie verschillende gemiddelden binnen deze regularity. Uiteraard is Andalusië alleen maar uitgesteld en zal hij worden georganiseerd dichter bij de startdatum van de Dakar. Dit kan een pluspunt zijn. De nog resterende Rally van Marokko is voor het team inzake deelname nog een open vraag omdat het momenteel nog niet duidelijk is of deze ook zal open staan voor Historics en regularity.

Chris Goris: “Voorlopig moeten we roeien met de riemen die we hebben en ons trachten in de beste omstandigheden voor te bereiden. De 2de editie van de Navarra Historic Rally werkt met hetzelfde systeem inzake navigatie en daar kunnen we reeds op oefenen. Het wordt in ieder geval geen vergeefse moeite en hopelijk is de Rally van Andalusië in het najaar de ultieme test voor de eerstvolgende Dakar”.

Los van de wedstrijd in Navarra zal VR Racing in samenwerking met het Spaanse TH Trucks dus quasi zeker deelnemen aan de uitgestelde wedstrijd in Andalusië en indien het reglement het toelaat ook Marokko. En dan gaat het opnieuw richting Dakar met podiumambities.

Foto: VR RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally op vrijdag 3 juni 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons