van der Horst

WK Rallycross wordt EK met uitstap naar Abu Dhabi - Spa begin oktober

Timmy Hansen opnieuw naar de leiding in Letland
Timmy Hansen opnieuw naar de leiding in Letland
IMG, de promotor van het wereldkampioenschap rallycross, heeft vandaag een nieuwe - weliswaar voorlopige - kalender gepresenteerd voor het World RX. In totaal staan er nog acht meetings op het programma, waarbij de start moet gegeven worden eind augustus in het Zweedse Höljes en de nieuwe piste op de Nürburgring het seizoen mag besluiten. Abu Dhabi is de enige niet-Europese meeting op de planning maar mag wel twee rounds verwelkomen.
De manche in Spa werd eerder verplaatst naar oktober, en ondertussen werd ook bevestigd dat de meeting in Rusland en Zuid-Afrika zijn afgelast. Daardoor is het WK de facto een EK, met één uitstap naar het Midden-Oosten. Oktober wordt bovendien een bijzonder drukke maand, met maar liefst vier afspraken. Spanje, Portugal, België/de Benelux en Noorwegen werden in eerste instantie allemaal uitgesteld vanwege de coronapandemie en dus bleef Höljes overeind - al werd de nieuwe seizoensopener wel anderhalve maand verlaat. Noorwegen is bovendien volledig van de kalender verdwenen.

Het EK RX en de elektrische Project E zijn teruggebracht tot vier afspraken, de S1600 en RX2 tot vijf. Geen daarvan maakt de uitstap naar de piste op het Yas Marina Circuit in de schaduw van Ferrari World.

Tot slot: de nieuwe kalender blijft onder voorbehoud; zowel van de goedkeuring door de FIA als in functie van het coronavirus.

Voorlopige kalender World RX 2020


Foto: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op maandag 4 mei 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons