van der Horst

Wolfgang Reip betwist drie races met DRM Motorsport

DRM Motorsport - VW Fun Cup #399
DRM Motorsport - VW Fun Cup #399
Wolfgang Reip, dat is een van de mooiste sprookjes uit de Belgische autosport. De jonge Brabander afkomstig uit de viertaktkarting en het simracen won de Nissan GT Academy in 2012. Van de ene op de andere dag werd hij een professioneel rijder die actief was in de vier uithoeken van onze planeet. Een fabelachtig avontuur dat hem zou leiden naar de zege in de 12 Uur van Bathurst en de titel in de Blancpain Endurance Cup in 2015.
In 2019 blijft Wolfie niet aan de zijlijn toekijken: hij vervoegt DRM Motorsport om te racen in de European VW Fun Cup! De 8 Hours of Mettet (23-24 maart) worden pas de derde race aan het stuur van een competitiekever voor een van de beste Belgen uit de GT3, die vier keer aan de start stond van de 24 Uur van Spa. “Mijn ervaring in de VW Fun Cup beperkt zich tot twee deelnames aan de 25 Hours. Maar de tweede keer werd ik vijfde, toen al met DRM!”, lacht Wolfgang. “Ik beleefde telkens enorm veel plezier. Het is een erg leuke wagen om te besturen en een goede leerschool voor jongeren. Ik ben dan ook in de wolken om terug te komen in dit kampioenschap dat zowel cool als competitief is.”

Wolfgang zal aan het stuur van de #399 te zien zijn op het circuit tussen Samber en Maas. Hij is niet alleen de eerste rijder maar ook de coach op een Monoplace Evo3 die voor de gelegenheid een nieuwe, psychedelische kleurstelling zal aannemen ter herinnering van de Porsche 917 die tweede werd in de 9 Uur van Kyalami 1971. Een gastoptreden waar ook de races in Magny-Cours (21-22 april) en Zolder (12-13 oktober) zullen toegevoegd worden, maar op een andere wagen. “Ik zal inderdaad racen op de auto met #2, waar ik uitzonderlijk Stéphane Lémeret zal vervangen”, gaat Wolf door. “Ik bedank Matthieu de Robiano voor zijn vertrouwen. Ik zal Edouard Mondron en Gilles Smits zo goed mogelijk bijstaan en zoveel mogelijk punten proberen scoren voor het kampioenschap.”

Foto DRM MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 7 maart 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons