van der Horst

Wolfgang Reip, Tristan Földesi en Anthony Lambert worden Top Gun in 2020

VW Fun Cup powered by Hankook 2019
VW Fun Cup powered by Hankook 2019
Het nieuwe sportieve reglement van de VW Fun Cup powered by Hankook, verschenen voor de start van het seizoen 2019, heeft de invoering van de Top Gun-rijders met verve doorstaan. Het concept wordt dan ook voortgezet in 2020.
  • Hamofa Performance
“Na afloop van de eerste vijf races van het seizoen, denk ik dat zelfs de sceptici vandaag overtuigd zijn van de gegrondheid van de nieuwe regel”, verheugt Marc Van Dalen zich, de CEO van Kronos Events. “De bedoeling was om de professionalisering van ons kampioenschap een halt toe te roepen. Door de teams te verbieden om meer dan één Top Gun toe te laten per wagen, zijn we in ons opzet geslaagd. Dankzij de nieuwe regel staan er bovendien meer kandidaat-winnaars aan de start, vooral in de 25 Hours, waar meer dan twintig deelnemers in de voorposten hebben meegestreden. Onze gentlemen drivers staan door die beslissing opnieuw op het podium (met de glimlach!). Het concept wordt volgend jaar dan ook voortgezet, dat lijdt geen enkele twijfel.”
 
VW Fun Cup powered by Hankook 2019
VW Fun Cup powered by Hankook 2019
Ter herinnering: per bemanning is er slechts één Top Gun-rijder toegelaten, met als enige uitzondering de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Voor de langste race van het jaar kunnen de teams immers een beroep doen op een tweede Top Gun, hoewel de rijtijd voor beiden wordt beperkt.
 
De rijders treden toe tot de Top Gun-categorie na een deliberatie van een commissie (gevormd uit vijf experts), die rekening houdt met de kwaliteiten van de rijder aan het stuur van een VW Fun Cup (snelheid, maar ook regelmaat) of met een internationaal palmares. Op die manier werden, bovenop de 28 rijders die afgelopen winter als Top Gun werden voorgesteld, drie namen toegevoegd in de loop van het jaar: de Fransen Grégory Guilvert en Jean-Karl Vernay, en de Brit Adam Christodoulou.
 
De commissie, die dit seizoen een twintigtal aanvragen heeft behandeld, heeft daarnaast enkele rijders onder observatie geplaatst en is nooit gestopt met de analyse van ieders prestaties tijdens de eerste vijf wedstrijden van dit jaar.
 
Voor het seizoen 2020 behouden de 31 Top Gun-rijders hun statuut. Drie andere Top Guns vervoegen hen op de lijst: Wolfgang Reip (die zijn internationaal palmares heeft bevestigd door meteen erg snel te zijn aan het stuur van een VW Fun Cup), Anthony Lambert en Tristan Földesi, twee jongeren die eveneens bewezen hebben dat ze aan het stuur het verschil kunnen maken met zowel snelle als regelmatige chrono’s.
 
Er komt dus geen verandering wat betreft de verdeling (maximaal één Top Gun per team voor de traditionele races en twee Top Guns tijdens de 25 Hours) en er is geen limiet in de Biplace-categorie, waar een wagen bestuurd door een Top Gun weliswaar een halve minuut langer in de pitlane moet staan alvorens weer het circuit op te rijden.
 
De regel ondergaat een lichte wijziging voor teams met één Top Gun tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup: hij kan in dat geval maximaal 8,5 uur rijden (in plaats van 7 in 2019), terwijl de maximale rijtijd voor twee Top Guns identiek blijft (13 uur).
 
Nu de lijst met Top Guns voor volgend jaar is onthuld, kan de mercato beginnen. Ieder team gaat op zoek naar het best mogelijke team, want het seizoen 2020, dat is morgen al!

Persbericht - Foto's: Kronos Events/LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 3 oktober 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons