van der Horst

Worden Chinese manches geschrapt door FIA?

GP China 2019
GP China 2019
Sedert enkele weken is de uitbraak van het Coronavirus in China niet weg te denken uit het nieuws. Terwijl het dagelijks leven in verschillende Chinese steden en provincies hierdoor compleet plat ligt, heeft dat logischerwijs ook gevolgen voor de sportevenementen die in China georganiseerd worden. Zo is onder meer het WK Indoor Atletiek uitgesteld met een jaar en ook de FIA blijft de situatie op de voet volgen: zowel de Formule E-manche in Sanya als de Grote Prijs van China worden mogelijk geschrapt.
  • St. Paul
Startprocedure Sanya E-Prix 2019
Startprocedure Sanya E-Prix 2019
Sanya mag dan bijna 1800 kilometer van Wuhan - de plaats van uitbraak van de pandemie - verwijderd liggen, toch bestaat de kans dat de FIA en de Formule E de manche op het schiereiland zullen schrappen.Voor de federatie volgt professor Gerard Saillant, voorzitter van het medisch comité bij de FIA, samen met zijn collega's de situatie in China op, zowel de Sanya E-Prix als voor de Grote Prijs F1 van China. De Formule E langs zijn kant blijft eveneens de situatie opvolgen in samenspraak met de FIA en de lokale overheid.

Indien de manche in Sanya toch geschrapt wordt, zal er in alle waarschijnlijkheid een extra manche worden bijgevoegd op een circuit dat al op de kalender staat. Dat is trouwens in het voordeel van sommige piloten die in het FIA WEC actief zijn, aangezien de manche in Sebring datzelfde weekend wordt afgewerkt. Of de Chinese Grand Prix vervangen wordt, is nog niet beslist.

Foto's: Racing International Photography - Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 31 januari 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons