World & Euro RX: Geen EK Supercar in Mettet volgend seizoen

Start WK RX Supercar
Start WK RX Supercar
De voorlopige kalender van het WK en EK rallycross is gekend maar moet in december nog worden bevestigd door de FIA. Er zijn enkele verschuivingen, maar voor de Belgische Rallycrossfans is het belangrijkste dat het EK in 2017 het WK niet zal vergezellen in Mettet.
Mattias Ekstrom - Audi S1 Supercar RX
Mattias Ekstrom - Audi S1 Supercar RX
Opnieuw 12 manches in 2017, maar de slotrace wordt ditmaal niet in Argentinië, maar in Zuid-Afrika afgewerkt, meer bepaald in Kaapstad. Verder is het niet het Portugese Montalegre dat de aftrap geeft, maar wel Barcelona. Het seizoen begint 14 dagen vroegen dan in 2016 en stopt ook twee weken vroeger. Van Barcelona gaat het richting het Portugese Montalegre om dan af te zakken naar Hockenheim in de schaduw van het eerste DTM treffen.

België behoudt zijn datum half mei, maar wordt de vierde race van het seizoen alvorens het gezelschap richting Engeland en Scandinavië trekt voor de manches in Noorwegen en Zweden. Ook Canada staat opnieuw op de kalender alsook Frankrijk, Letland, de tweede passage in Duitsland om dan te sluiten in Kaapstad waar de Rallycrosskaravaan voor de eerste maal de Afrikaanse bodem zal betreden.
 
Start Supercars Mettet
Start Supercars Mettet
Naast het WK RX zijn er opnieuw vijf manches voorzien voor het EK RX. Naast de proeven in Spanje, Noorwegen, Zweden en Letland krijgt Frankrijk de voorkeur op België waar het EK reeds twee seizoenen op rij van start ging. Een spijtige zaak voor onze rallycrossfans, want het EK geeft bijna evenveel spektakel dan het WK en verschillende nationale piloten zullen hierdoor op het appel ontbreken.


MDK - Ford Fiësta Supercar
MDK - Ford Fiësta Supercar
MDK daarentegen zal wel van de partij zijn voor eigen volk. Michaël De Keersmaecker rijdt immers naast het EK ook alle WK manches op het Europese continent. En tegen die tijd moet zijn Ford Fiësta Supercar op topniveau staan terwijl we aan de rijder zelf niet hoeven te twijfelen. Als het materiaal mee wil kan MDK altijd een topprestatie aan.Start Super1600
Start Super1600
Het EK Super1600 doet dan weer wel ons Belgenland aan, samen met Portugal, Zweden, Frankrijk, Letland en Duitsland. De TouringCars rijden in Spanje, België, Engeland, Noorwegen en Duitsland terwijl de RX2 of RX Lites hun seizoen starten in België om nadien Engeland, Noorwegen, Sweden, Canada, Frankrijk en Zuid-Afrika te rijden.


Kalender onder voorbehoud

SPAIN – BARCELONA – 1/2 APRIL
PORTUGAL – MONTALEGRE – 22/23 APRIL
GERMANY – HOCKENHEIM – 4/5/6 MAY
BELGIUM – METTET – 13/14 MAY
GREAT BRITAIN – LYDDEN HILL – 27/28 MAY
NORWAY – HELL – 10/11 JUNE
SWEDEN – HOLJES – 1/2 JULY
CANADA – TROIS-RIVIERES – 5/6 AUGUST
FRANCE – LOHEAC – 2/3 SEPTEMBER
LATVIA – RIGA – 16/17 SEPTEMBER
GERMANY – ESTERING – 30 SEPTEMBER/01 OCTOBER
SOUTH AFRICA – CAPE TOWN – 11/12 NOVEMBER

Foto's: Johnny Loix

 

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 8 november 2016.

  • Inforegio