van der Horst

Alexander Wurz in de sporen van vader Franz Wurz

Alexander Wurz
Alexander Wurz
Ex F1-rijder en tweevoudig winnaar van de 24H Le Mans, Alexander Wurz zal zijn debuut maken in rallycross en treedt zodoende in de voetsporen van vader Franz Wurz die Europees kampioen rallycross werd in 1974, 1976 en 1982 met respectievelijk VW Kever, Lancia Stratos en Audi Quattro.
Wurz zal in Noorwegen een Ford Fiësta onder de bips krijgen van het Oostenrijks MJP Racing Team en deelnemen via een wildcard analoog zoals François Duval het deed in Mettet. Met dat verschil dat Wurz het zal moeten opnemen tegen 22 man en dat zijn er zes meer dan in Mettet.
De Oostenrijker zal team vormen met teambaas Max Pucher en naast de reguliere rijders komen onder meer ook regerend Europees kampioen Anton Marklund en ex-Europees kampioen Tommy Rustad met twee VW Polo’s uit de stal van Marklund het peloton vervoegen.

Foto: Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 18 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Norway.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons