van der Horst

World RX-circuit op de Nürburgring onthuld

De rallycross-piste op de Nürburgring
De rallycross-piste op de Nürburgring
Vandaag werd in Duitsland het RX-circuit op de Nürburgring onthuld. Op 31 juli en 1 augustus zal de World RX-karavaan halt houden op de nagelnieuwe piste die werd gebouwd ter hoogte van de haarspeldbocht op het GP circuit en net iets meer dan een kilometer lang is.
De RX-piste op de Nürburgring is gloednieuw en bestaat uit 60% asfalt en 40% onverhard. Door de positionering op de GP Strecke hoeven de organisatoren alvast weinig of geen extra tribunes te voorzien. De start wordt gegeven in de rechte lijn die naar de haarspeld leidt, maar alvorens de rijders daar aankomen, slaan ze één keer haaks rechtsaf richting de eerste strook onverhard. De piste komt dan via de haarspeld terug bij de start-finishlijn, waar in tegenovergestelde richting wordt gereden als normaal en de eerste bocht naar rechts een haakse bocht naar links wordt. De jokerzone ligt aan de buitenkant van de haarspeld, in de uitloopzone. De volledige lay-out ziet u op bijgevoegde foto.

De afgelopen drie seizoenen zagen we nog twee andere Duitse omlopen de revue passeren op de kalender van het World RX - met naast de traditionele Estering ook een nieuwe omloop op de Hockenheimring. Vorig jaar ontbrak een manche bij onze Oosterburen, waarbij Buxtehude wel het Europees Kampioenschap ontving.


Foto: IMGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op woensdag 4 maart 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons