van der Horst

World RX: Ekström gaat verder met Bakkerud

Ekström versus Bakkerud
Ekström versus Bakkerud
Eerder deze week maakte de Zweedse tweevoudige DTM-kampioen bekend dat hij de DTM voor bekeken hield en zich verder met zijn EKS team zou focussen op het World RX. We kwamen ook te weten dat hij zijn landgenoot Toomas Heikkinen en de Let Reinis Nitiss bedankte voor bewezen diensten. Vandaag kwam het nieuws dat hij komend seizoen zal ploeg vormen met de supersnelle Noor Andreas Bakkerud.
Mattias Ekström
Mattias Ekström
Nadat Hoonigan na twee seizoenen de stekker trok uit de WK campagne, zat Andreas Bakkerud voorlopig zonder zitje voor 2018. Maar lang is hij niet werkloos gebleven. Nadat bleek dat Heikkinen en Nitiss niet langer deel uitmaken van EKS dat officieel wordt ondersteunt door Audi Motorsport, dachten velen reeds in de richting van Bakkerud die immers alles heeft om mee te dingen naar de WK-kroon.

De 26-jarige Noor is een van de snelste rallycrossers van zijn generatie. Hij werd tweemaal kampioen in Super1600 en reed twee seizoenen bij de Supercars voor Olbergs MSE (Ford Fiësta) en ook twee seizoenen voor Hoonigan Racing Division (Ford Focus) met de Amerikaan Ken Block. Ondanks een moeilijke start bij Hoonigan, werd 2016 toch zijn beste seizoen met drie zeges en een ex aequo derde eindplaats met Petter Solberg na Ekström en Kristoffersson. Ekström haalt met Bakkerud een van de gevaarlijkste concurrenten binnen in zijn rush naar zijn tweede wereldtitel. Andreas zal zijn petje van Monster nu wel moeten ruilen voor eentje van Red Bull.

Ekström, Bakkerud & Hansen
Ekström, Bakkerud & Hansen
Beiden zullen aan de start komen met nagelnieuwe Audi's S1 nadat Ekström zijn wagenpark (vier of vijf wagens) van de hand deed. Er staan naar verluid enkele exemplaren in België bij een gekend team klaar voor een Belgische gekende rijder, maar beiden geven voorlopig geen officiële confirmatie.

Hoofd van Audi Motorsport Dieter Gass: "We hebben goede ervaringen met het WK RX met een titel en een vice titel en zijn ervan overtuigd dat deze serie nog een groeimarge heeft. Op middellange termijn hopen wij ook dat elektrische auto's hun intrede zullen doen in RX, wat perfect past in de strategie van Audi op termijn".

Foto's: Johnny Loix
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 31 januari 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons