van der Horst

Hell: Kunnen de Noren de zege huis houden?

Solberg & Kristoffersson - VW Polo Supercar
Solberg & Kristoffersson - VW Polo Supercar
Komend weekend zijn we halfweg het World RX seizoen 2017 en het minste wat we kunnen zeggen, is dat het een spannende bedoening is inzake de titelstrijd. Dat gevecht spitst zich voorlopig toe op twee merken en drie piloten. Enderzijds de VW Polo's van Johan Kristoffersson en Petter Solberg en anderzijds de Audi S1 van Mattias Ekström.
Andreas Bakkerud - Ford Focus Supercar
Andreas Bakkerud - Ford Focus Supercar
Het Noorse Hell ontvant komend weekend de World RX voor zijn zesde manche van het wereldkampioenschap Rallycross. De zesde op een totaal van twaalf meetings waarin we tot hiertoe slechts twee wagens zagen winnen; driemaal de Audi S1 van Mattias Ekström en tweemaal de VW Polo's van Kristoffersson en Solberg die eindelijk nog eens kon zegevieren na vijftien races of quasi anderhalf seizoen zonder overwinning. De Noor pakte trouwens alle punten van de kwalificaties, halve finale en finale en ook dat is geleden van Noorwegen 2016, exact een jaar nadat zijn landgenoot Adreas Bakkerud hem dit voordeed.

Sebastien Loeb, Timmy Hansen & Andreas Bakkerud
Sebastien Loeb, Timmy Hansen & Andreas Bakkerud
Meteen de twee enige Noren tussen de reguliere rijders en beide heren kunnen de punten in het kampioenschap goed gebruiken. Na de tweede plaats van de Zweed Kristoffersson in Lydden Hill, mocht de VW-rijder de leiding in de tussenstand overnemen van zijn landgenoot Ekström die nu volgt op vier punten. Solberg staat derde op zeven tellen van zijn ploegmaat en deed in Lydden Hill een uitstekende zaak. Deze drie rijders staan dus op een zakdoek van elkaar in de stand en het pokerspel om de titel kan nu echt beginnen. Timmy Hansen, die wegens een inbreuk op het bandenreglement reeds 10 strafpunten kreeg, staat vierde en kijkt reeds aan tegen een achterstand van 33 punten op zijn landgenoot Kristoffersson. Wetende dat de maximale score 30 punten is, dan staat Hansen met zijn beste pion reeds op meer dan een volledige race achterstand. Ploegmaat Sébastien Loeb sluit de top 5 af met 10 punten achterstand op zijn ploegmaat bij Peugeot Team Hansen. Het wordt dus tijd dat de Peugeot's scoren, terwijl de volgende race wordt verreden in Zweden - de thuishaven van de familie Hansen.

Mattias Ekström - Audi S1 Supercar
Mattias Ekström - Audi S1 Supercar
Andreas Bakkerud, die vorig jaar Hell deed ontploffen met een schitterende thuiszege, volgt met de Hoonigan Ford Focus op de zesde plaat en heeft een achterstand van maar liefst 51 punten op de leider. Het wordt dus alles-of-niets voor de Noor tijdens de twee komende races in Scandinavië.


Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op donderdag 8 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Noorwegen.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons