Total 24 Hours of Spavan der Horst

World RX Istanbul: Hansen en Heikkinen opnieuw goed onderweg

Toomas Heikkinen - VW Polo SuperCar
Toomas Heikkinen - VW Polo SuperCar
Amper 18 SuperCars tekenen dit weekend paraat voor de voorlaatste manche van het wereldkampioenschap Rallycross in het Intercity Istanbul Park in Turkije. Er stonden 20 wagens op de inschrijvingslijst, maar de Amerikanen Foust en Block bleven in hun thuisland wegens de onrustige politieke situatie in de regio. Geen dieptepunt, want ook in Frankrijk en Engeland waren er ook relatief slechts 18 en 19 wagens op de afspraak. De Estering in Duitsland heeft het record met 41 SuperCars, maar deze manche telde dan ook mee voor het Europees kampioenschap.
  • Shopa
Ook al is met Petter Solberg de eerste wereldkampioen RallycrossRX reeds gekend, toch is deze wedstrijd nog zeer belangrijk voor de titel bij de teams en de resterende podiumplaatsen bij de piloten.

Daarin zien we aan de leiding een ex aequo met Olbergs MSE Ford en Marklund Motorsport Volkswagen. Deze worden gevolgd op amper 13 punten door Team Peugeot-Hansen.

Ook voor de resterende podiumplaatsen is er nog strijd tussen Heikkinen (175), Nitiss (167), Hansen (152), Timerzyanov (148), Bakkerud (146) en Marklund (138). Een verschil van 37 punten terwijl er nog 60 te verdienen zijn gedurende de laatste twee wedstrijden in Turkijke en Argentinië.

Timmy Hansen staat met zijn Peugeot 208 momenteel bovenaan de tabellen met een eerste en een derde chrono tijdens de eerste twee kwalificatieheats. Deze wordt gevolgd door de snelle Heikkinen in de VW Polo van Marklund Motorsport die de eerste heat won en de Zweed Richard Göransson in de derde Ford van Olberg MSE Team. De Zweedse allrounder pakte ook reeds in Italië de tweede plaats in de finale. Bakkerud (Ford), Petter Solberg (Citroën), Nitiss (Ford), Marklund (VW Polo), Sandström (Audi A1), Henning Solberg (Citroën), Tohill (Ford), Andy en Marc Scott (Peugeot) vervolledigen de voorlopige top 12 die doorgaan naar de halve finales.

Andersson realiseerde een tweede chrono in de tweede manche, maar kwam niet aan de start van de eerste heat en volgt op een voorlopige 17de plaats. Eén plaats achter Jos Jansen die de tweede reeks niet uitreed. Onze landgenoot was nochtans gestart met een hoopvolle 13de chrono. Ook ex Europees kampioen, de Rus Timerzyanov, reed de tweede manche niet uit en is voorlopig 14de.

Foto: Rallycrossrx.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 11 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Istanbul.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons