van der Horst

Lohéac: Thuiswedstrijd voor Davy Jeanney & Team Peugeot Hansen

Timmy Hansen & Davy Jeanney - Team Peugeot Hansen
Timmy Hansen & Davy Jeanney - Team Peugeot Hansen
Dit weekend vormt Lohéac – ook wel eens het mekka van de sport genoemd – in Frankrijk het strijdtoneel voor de 9de manche van het WK Rallycross. Vorig jaar was dit met zijn 66.000 toeschouwers het drukst bezochte evenement van het kampioenschap. De organisatoren hopen dit jaar nog beter te doen en aan het aantrekkelijk deelnemersveld zal het zeker niet liggen. Ondanks deze wedstrijd niet meetelt voor het EK bij de Supercars telt de lijst 37 piloten!
Yvan Muller - Citroën Total
Yvan Muller - Citroën Total
Naast de vaste namen uit het kampioenschap maken er heel wat gevestigde waardes uit andere takken van de autosport hun opwachting. Albatec Racing hoopt met Yvan Muller stiekem op een plaatsje in de halve finales. De Franse vedette uit het WTCC en meervoudig kampioen in de Andros Trophy zal echter alles uit zijn Peugeot 208 moeten halen om op te boxen tegen de topteams. Misschien maakt het Britse JRM Racing Team die terug zijn twee MINI’s in de strijd gooit hier wat meer kans op. Waaghals Guerlain Chicherit en rallypiloot Guy Wilks zijn de tenoren van dienst. Paillier Competion zet dan weer onze landgenoot François Duval (Peugeot 208) in als extra joker, naast de gebroeders Paillier. Benieuwd of hij zijn sterke prestatie van Mettet (België) eerder dit jaar kan herhalen?

Fabien Pailler - Peugeot 208 SuperCar
Fabien Pailler - Peugeot 208 SuperCar
Traditioneel ook bij de deelnemers een groot aantal Franse piloten uit het nationaal kampioenschap waarbij er altijd wel iemand voor een verrassing zorgt in Bretagne. Noemenswaardig is ook de deelname van David Olivier die met zijn atmosferisch aangedreven wagen (Dacia Logan) zijn mannetje zal proberen te staan tussen al het turbo geweld en publiekslieveling Steven Bossard (Citroën DS3) die de overstap maakt van de Super1600- naar de koninginneklasse.

--- Deelnemerslijst FIA WRX Lohéac (pdf) ---

Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Of Team Peugeot Hansen zijn favorietenrol, gezien de goede resultaten van de laatste proeven zal kunnen waar maken is nog maar de vraag? Thuisrijder Davy Jeanney is in ieder geval gebrand op een overwinning na winst in Duitsland en Canada, terwijl Timmy Hansen voor een tweede zege op rij gaat na Noorwegen. Team OlsbergsMSE AB met de Noor Andreas Bakkerud en de Let Reinis Nitiss hunkeren natuurlijk ook naar die eerste zege van het seizoen. En dan is er nog … Petter Solberg: huidig wereldkampioen en winnaar van vorig jaar die ondertussen toch ook al weer vier manches droog staat. En kan zijn teamgenoot Liam Doran eindelijk eens een glansprestatie neerzetten? Andere kanshebbers: Ekström, Kristoffersson, Heikkinen, …

Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Naast het WK voor Supercars is er ook het EK voor de Super1600’s. Deze zeer geliefde klasse in Frankrijk kan eveneens rekenen op een sterk deelnemersveld met een 30-tal inschrijvingen. Dit alles start vrijdagavond met een pilotenparade door het pittoreske dorp. Op zaterdag worden de eerste twee heats verreden. Zondag volgen dan de 3de en 4de heat met als apotheose de halve finales en finale. Einde omstreeks 16u00. Bij dit alles hoort uiteraard de nodige randanimatie en ook het weer voorspelt goed te worden.

David Labeeuw - Foto's Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op vrijdag 4 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting France.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons