van der Horst

Mettet: François Duval aan de start met Peugeot

François Duval in goed gezelschap
François Duval in goed gezelschap
De meeting van het wereldkampioenschap rallycross is een vaste afspraak geworden in de agenda van onze landgenoot François Duval en dat is dit seizoen niet anders. Duval zal half mei op het Circuit Jules Tacheny in Mettet een Peugeot 208 WRX SC uit de ateliers van Albatec Racing bemannen, het team waar ook Michael De Keersmaecker in het verleden voor uitkwam. Afgelopen jaar stootte Duval nog door tot de finale in een Ford Fiesta, waarbij hij in de jacht op het podium gestopt werd door een lekke band.
  • Hamofa Performance
François Duval
François Duval
"Ik beschik zeker niet over een fabrieks-Peugeot 208 zoals deze van Sébastien Loeb en zijn teamgenoten, maar het is een goede wagen en ik zal het volle pond geven achter het stuur", aldus Duval. "Het niveau van dit WK blijft maar stijgen. De constructeurs zijn steeds meer betrokken en de tegenstanders die ik ga tegenkomen hebben heel wat testkilometers achter de kiezen. Ze zitten daardoor een pak beter in het ritme dan ikzelf, maar dat maakt niet uit. Het belangrijkste is een goed weekend afwerken, mijn fans doen genieten en mijn beste beentje voorzetten. Voor de start van de meeting zal ik een halve dag kunnen testen. Ik hoop dat de weersomstandigheden niet al te goed zullen zijn waardoor de performantie van de verschillende wagens wat genivelleerd wordt. In Rallycross, meer nog dan elders, moet je wat geluk kennen en ik hoop dat dat aan mijn zijde zal staan!"

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rallycross Championship op maandag 24 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons