van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Michaël De Keersmaecker maakt comeback!

Michaël De Keersmaecker
Michaël De Keersmaecker
Michaël De Keersmaecker maakt zijn come back op het hoogste niveau in RallycrossRX na een eenmalig optreden in Mettet met de VW Scirocco van Coox. De JDK-rijder, in 2013 nog vijfde in het Europees kampioenschap georganiseerd door IMG, heeft er zin in en heeft een seizoen de tijd gehad om zijn ogen en oren de kost te geven, zich te herbronnen en met volledig opgeladen batterijen terug de helm op te nemen.
Michaël De Keersmaecker - Ford Focus
Michaël De Keersmaecker - Ford Focus
“Het wordt dus een Ford Fiësta SuperCar R5”, aldus een gemotiveerde Michaël De Keersmaecker. “Het is de bedoeling om het volledige wereldkampioenschap te rijden en als we een dergelijke investering overwegen, is dit niet om een figurantenrol te spelen. De wagen is momenteel in volle opbouw en rond de jaarwisseling zouden we normaal gezien meer informatie moeten kunnen bekendmaken."


Michaël De Keersmaecker - Ford Focus
Michaël De Keersmaecker - Ford Focus
"De kalender is in principe gunstig en het enige wat ik betreur, is het feit dat de wedstrijd in Canada tussen de weekends van Noorwegen en Zweden komt. Ditr brengt extra kosten met zich mee inzake verplaatsing.”

Van andere landgenoten binnen RallycrossRX hebben we momenteel geen weet, maar Jos Jansen gaf reeds te kennen dat het WK eenmalige avontuur was waar hij met volle teugen heeft genoten.

Foto's: RallycrossRX & Johnny Loix Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op woensdag 19 november 2014.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons