van der Horst

World RX Montalegre: Timmy Hansen en Marat Knyazev de voorlopige leiders

Timmy & Kevin Hansen
Timmy & Kevin Hansen
Tijdens de voorlaatste ontmoeting van de World RX en de laatste van de Euro RX3 zijn de Zweed Timmy Hansen en de Rus Marat Knyazev de voorlopige leiders na twee kwalificatieheats. Maar dit zegt nog niets. Op zondag volgen nog twee heats, de halve finales en de finale.
Niclas Grönholm: Hyundai GRX i20
Niclas Grönholm: Hyundai GRX i20
Maar het feit dat uitgerekend Timmy Hansen met zijn Peugeot 208 aan de leiding prijkt is niet goed voor de concurrentie die reeds gedurende enkele races de Zweedse leider punten afsnoepte. Johan Kristoffersson was in Riga en Francorchamps goed op weg om de kloof te dichten met nog drie races te gaan. Op zondag zal hij flink uit zijn pijp moeten komen om het gat met Hansen verder te dichten. En het wordt geen makkelijke opdracht met amper zeven wagens op de startgrid. Op één piloot na is iedereen zeker van een plaats in de finale. Hoe minder deelnemers, des te makkelijk om veel punten te scoren. Voor de pechvogel Kristoffersson extra moeilijk om het nog resterende verschil van 12 punten dicht te rijden op drie wedstrijden.

Enzo Ide: Audi S1 WRX
Enzo Ide: Audi S1 WRX
Tijdens de eerste heat had Kristoffersson een lekke band en werd pas zesde terwijl Timmy Hansen de snelste chrono op de tabellen zette voor Grönholm en een schitterende Enzo Ide. Tijdens de tweede heat was Timmy opnieuw de snelste met amper een halve seconde voor op Kristoffersson terwijl Grönholm als derde aantikte. Timmy Hansen leidt voor Niclas Grönholm en Johan Kristoffersson terwijl Enzo Ide op een knappe vierde plaats staat voor Kevin Hansen en Szabo.

Kobe Pauwels - Audi A1 RX3
Kobe Pauwels - Audi A1 RX3
In RX3 zijn we aanbeland bij de laatste race van het seizoen. Veertien wagens sieren de startgrid, waarvan (gelukkig) acht Portugezen. Voor de Rus Belevskiy kan de titel niet meer ontsnappen met een voorsprong van 23 punten op onze landgenoot Kobe Pauwels. Maar voor de vice titel kan wel nog gestreden worden. Pauwels heeft vijf punten voor op de Rus Knyazev die in Portugal de pannen van het dak rijdt met een voorlopige eerste plaats voor Belevskiy en Pauwels. De 16-jarige Belg weet wat er hem te doen staat. Hij heeft trouwens afgelopen seizoen meermaals
Timur Shigabutdinov - Audi A1
Timur Shigabutdinov - Audi A1
bewezen dat hij de snelste tijden kan draaien. Het is echter de eerste maal dat Pauwels in Montalegre aan de start komt en de youngster moest de omloop nog ontdekken. En tot hiertoe is dat vrij goed gelukt. Morgen moet hij Knyazev achter zich weten te houden. De tweede manche werd opgeschrikt door een vreselijke klap van de Timur Shigabutdinov, gelukkig zonder erg voor de piloot.   


Foto's: Johnny Loix  
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 16 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Portugal.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons