van der Horst

World RX & RallyX Nordic: Druk seizoen voor Enzo Ide

Enzo Ide: Audi S1 Supercar
Enzo Ide: Audi S1 Supercar
Naast zijn deelname aan het RallyX Nordic kampioenschap tekent West-Vlaming Enzo Ide nu ook paraat voor een volledig WK-programma in rallycross. Ide start in het WK Rallycross en doet dat met de vertrouwde Audi S1 EKS RX binnen het Zweedse team EKS JC, een fusie van Joel Christoffersson's JC en Mattias Ekström's EKS.
Enzo Ide: Audi S1 WRX
Enzo Ide: Audi S1 WRX
Onlangs werd reeds bekend gemaakt dat onze World RX-hoop in bange dagen, Enzo Ide, het volledige Supercar-seizoen in RallyX Nordic zal rijden. Nu is zijn wedstrijdkalender uitgebreid met een schitterende deelname aan het hoogstaande WK rallycross dat sinds kort dezelfde promotor heeft als het WK Rally of WRC. Ide kan reeds bogen over een succesvolle racecarrière, met onder meer een titel in de Blancpain Sprint Series en een derde plaats in de FIA GT3. In 2018 schakelde hij over op rallycross en hij heeft sindsdien een aantal wedstrijden gereden binnen het World RX, het RallyX Nordic en het Britse rallycrosskampioenschap. Ide sloot het seizoen 2020 af met dubbele tweede plaats in het Britse Lydden Hill en plaatste zich ook voor de halve finales in het World RX.

Het Wereldkampioenschap Rallycross 2021 omvat  zeven meetings in diverse landen, beginnend in het Noorse Hell en dat van 12 tot 13 juni.

Joel Christoffersson, teammanager EKS JC:
Enzo Ide: Audi S1 WRX
Enzo Ide: Audi S1 WRX
"We zijn blij dat we met Enzo een volledig WK-seizoen kunnen ingaan. Het RallyX Nordic wordt een ideale training om zich voor te bereiden de westrijden in het wereldkampioenschap. Enzo liet vorig jaar een sterke ontwikkelingscurve zien en eindigde met twee zeer goede resultaten. Hij heeft absoluut de snelheid om de halve finales te halen en dat wordt het doel". "


Enzo Ide:
Enzo Ide: Audi S1 WRX
Enzo Ide: Audi S1 WRX
"Ik ben tevreden dat ik op korte termijn mijn tweede kampioenschap voor 2021, World RX, kan aankondigen. Vorig jaar droomde ik er al van om twee volledige kampioenschappen te rijden, maar door verschillende omstandigheden was dat niet mogelijk. Om dat samen met EKS JC te doen in het WK als de RallyX Nordic met mijn vertrouwde Audi S1 EKS RX, is fantastisch. Voor mij gaat het om ervaring opdoen en leren door te strijden tegen de toppers van het WK. We zullen zeer binnenkort beginnen testen en ik kijk er erg naar uit om weer in de rallycrosswagen te zitten. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om zowel Joel als Mattias te bedanken voor hun geloof in mij. Zonder deze twee was dit nooit mogelijk geweest. Voor mij is het een droom die uitkomt en ik zal er honderd procent van genieten."

Foto's: Enzo Ide Press / Johnny Loix / Jan Kare Raffos
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 20 april 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons