van der Horst

Hungaroring: Stoffel Vandoorne: “Eén weekend kan alles veranderen”

De opdracht die Stoffel Vandoorne dit weekend bij de herneming van de World Series by Renault voorgeschoteld krijgt is niet simpel. Op de Hungaroring moet hij proberen zijn 27 punten achterstand op de kampioenschapsleider goed te maken. Maar de vertegenwoordiger van het RACB National Team komt meer dan ooit gemotiveerd aan de start in Boedapest.
Het kriebelt al een tijdje bij Stoffel Vandoorne. Hij zou er zelfs bijna voor in zijn stuur gebeten hebben. De vakantie bracht een welgekomen rust, maar toch wou hij zo snel mogelijk de slechte herinneringen aan de laatste meeting van de Formula Renault 3.5 op de Red Bull Ring uitwissen. “Ik was uiteraard niet tevreden over de manier waarop ik de zomerpauze inging”, stelt de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de World Series by Renault. “Na middelmatige kwalificaties, met een zesde en vierde plaats op de grid, moest ik in de races twee keer voortijdig opgeven. De eerste keer door een waterlek in de opwarmronde, de tweede keer door een stukke luchtcompressor. Niet alleen verloor ik de eerste plaats in de tussenstand, maar ik tel nu ook 27 punten achterstand op Magnussen.”

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Vandoorne afgelopen zomer amper heeft stilgezeten. “Ik heb heel wat getraind”, bevestigt Vandoorne. “En ik heb de bladzijde omgedraaid. Tijdens de Grand Prix van België F1 heb ik me ontzettend geamuseerd. Eerst door voor het eerst een McLaren-pakje te mogen aantrekken en zo de Belgische en internationale media te ontmoeten, dan door de race in de pitbox te beleven, met de hoofdtelefoon om alle conversaties te beluisteren.”
Naast vier sessies in de simulator beleefde Stoffel recent nog een hoogtepunt. “De vijftigste verjaardag van McLaren. Ik mocht voor de gelegenheid de MP4-23 van Lewis Hamilton uit 2008 en de M23 van Emerson Fittipaldi waarmee hij in 1974 de Grand Prix van België in Nijvel won besturen. Goed, tegen 10 per uur, maar wel voor 2000 genodigden.”

Stoffel Vandoorne trekt dus vol zelfvertrouwen naar de Hungaroring, waar hij opnieuw met verve de kleuren van het RACB National Team zal verdedigen. “Het is één van mijn favoriete circuits”, stelt hij. “Een zeer technische omloop, een beetje zoals in Moskou, met heel wat bochten, die bovendien meestal goed scherp zijn. Ik heb er een paar goede herinneringen, onder andere door een zege en een vierde plaats vorig jaar in de Formula Renault 2.0. Ik heb mijn titelambities nog niet opgeborgen. Het wordt niet eenvoudig, maar ik weet zelf goed genoeg dat in één weekend alles kan veranderen.”

RACB pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule Renault 3.5 op donderdag 12 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons