Spa: Race 2: Carlos Sainz maakt er een foutloos weekend van

Carlos Sainz Jr.
Tweemaal de pole en twee overwinningen, Carlos Sainz (DAMS) behaalde de maximale score in Spa-Francorchamps. De Spanjaard was opnieuw ongenaakbaar in de tweede race en won met ruime voorsprong op Will Stevens. Oliver Rowland (Fortec) leek de enige rijder te zijn die het ritme van Sainz enigszins kon volgen, maar geklungel bij zijn pitstop deed de Brit aanvankelijk naast het podium belanden. Richie Stanaway (Lotus) kwam als derde over de streep, maar omdat zijn team hem te laat binnen riep voor de verplichte pitstop kreeg de Nieuw-Zeelander 20 seconden straftijd aangesmeerd, wat hem deed terugvallen naar positie acht. Rowland kreeg alzo nog de derde plaats in handen.
Oliver Rowland - Fortec
Carlos Sainz nam bij de start de kop, maar ditmaal kon Oliver Rowland aanklampen en in het spoor van de Spanjaard blijven tot bij de verplichte pitstop. Terwijl bij Sainz de bandenwissel vlot verliep, liet Rowland zijn motor stilvallen waardoor hij belangrijke tijd verloor en de wedstrijd terug aanvatte in vierde positie. Will Stevens (Strakka) nam de tweede positie over met in zijn spoor Richie Stanaway. In die volgorde zouden zij ook over de meet komen, maar aangezien Stanaway een ronde later dan toegestaan binnenkwam om banden te wisselen kreeg hij 20 seconden straftijd en valt hij terug naar de achtste plaats. Zo kreeg Rowland de derde plaats in handen nadat de Brit zich nog fel had moeten weren tegen een opzittende Pierre Gasly.

Will Stevens - Strakka Racing
Norman Nato (DAMS) eindigde net als gisteren vijfde met achter hem Jazeman Jaafar, die zijn opmars van gisteren niet kon herhalen. Matias Laine (Strakka) eindigde als zevende voor de onfortuinlijke Stanaway en Meindert van Buuren wist twee punten te pakken door als negende te finishen. Ook in deze race ging het mis in Combes, Sergey Sirotkin (Fortec) reed er  Pietro Fantin (Draco) van de baan. Carlos Sainz loopt nog verder uit in het kampioenschap en heeft nu 43 punten meer dan Pierre Gasly, die zeven punten meer telt dan Oliver Rowland.