van der Horst

WRC Argentinië: Latvala bovenaan na shakedown

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala heeft de beste tijd gezet op de shakedown van de WRC-rally van Argentinië, manche vijf van het wereldkampioenschap. Thierry Neuville klokt een vierde tijd.
De Hyundai's startten donderdag vrij laat en dat resulteerde meteen in snelle tijden voor de Koreanen. Maar naarmate de shakedown vorderde werden de omstandigheden voor de rijders min of meer gelijk en het was Jari-Matti Latvala die daarvan profiteerde om de beste tijd neer te zetten, in zijn vierde run.

Achter hem een triolet Koreanen. Paddon had amper drie runs nodig om een tiende trager te zijn. Dani Sordo zette zelfs in zijn tweede run zijn beste tijd neer, op amper twee tienden van de Toyota van Latvala. Neuville klokte in zijn derde run een vierde tijd, op zes tienden, gevolgd door WK-leider Sebastien Ogier die de snelste was van de Fordrijders. Kris Meeke klokte een zevende tijd, en was eerste Citroën.

Donderdagavond, vrijdagochtend voor ons, staat een eerste showproef op het programma.

Foto: Toyota Gazoo



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 27 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons