van der Horst

WRC Sardinië: Arriba Sordo, Neuville knokt zich op het virtuele podium

Dani Sordo - Hyundai i20
Dani Sordo - Hyundai i20
Er staat geen maat op Dani Sordo in Sardinië. De Spanjaard boekte in zijn Hyundai i20 WRC een perfecte middaglus en is nu soeverein leider op het Italiaanse eiland. Teamgenoot Thierry Neuville was steeds vooraan te vinden en knokte zich een weg naar een virtuele podiumstek.
  • Skylimit Events
Na de middag zette Dani Sordo (Hyundai) zijn elan verder met een nieuwe besttijd. De proeven leken de Hyundai beter te liggen, want Ott Tänak (Hyundai) - tot dan toe een schim van zichzelf - klokte een tweede tijd. Pierre-Louis Loubet (Hyundai) liet zelfs een vierde tijd optekenen, net voor Thierry Neuville (Hyundai) die de etappe op zijn naam had moeten schrijven, maar stilviel in een haarspeld. Teemu Suninen (Ford) wist zich er netjes tussen te zetten met een derde tijd. De Toyota's werden zoek gereden. Kalle Rovanperä (Toyota) kreeg af te rekenen met pech en verloor een pak tijd.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Ook op de slotproef ging Sordo aan de haal met de beste tijd, net voor Thierry Neuville die zich een weg naar voren vocht. Opnieuw kregen de Toyota's klappen.

Sordo leidt nu met 17.4 seconden voorsprong op Teemu Suninen die een foutje maakte door de harde band te kiezen. Neuville is nu derde op 35.2 seconden, maar Sébastien Ogier (Toyota) hangt in zijn nek op acht tiende van de Belg. Hoewel de rally nog lang is, is het uitkijken hoe Hyundai het ploegenspel zal spelen, al moet Neuville zich nog ontdoen van Ogier en voorbij Suninen geraken.

Elfyn Evans (Toyota), WK-leider, hoeft even niet door te duwen gezien zijn positie in de WK-stand. Hij volgt op bijna een minuut van de kop als vijfde. Daarachter doen de jongeren het goed met Gus Greensmith (Ford) op zes en Pierre-Louis Loubet op zeven. Tänak is pas achtste na een moeilijke, frustrerende dag. Rovanperä is  negende. 

Morgen volgen opnieuw zes proeven. De laatste twee zijn dezelfde als de laatste twee van vandaag, want Neuville moed moet inpompen. 

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 9 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons