van der Horst

WRC: Bédoret start in Kroatië

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Sébastien Bédoret zal deelnemen aan de Rally van Kroatië, van 22 tot 25 april, de derde manche van het WRC. Dat meldt Skoda België, dat de jonge Belg onder de hoede neemt.
Chris Ingram - Skoda Fabia R5
Chris Ingram - Skoda Fabia R5
Steeds meer Belgen lijken te kijken naar rally's in het buitenland om nog eens hun racepak aan te trekken. Ook Cédric De Cecco bevestigde eerder zijn deelname aan de Kroatische manche van het WRC. Daar komt nu ook Sébastien Bédoret bij die met de Skoda van SXM de start zal nemen in Zagreb. Het wordt trouwens een druk weekend voor SXM, het team van Fred Miclotte, want ook oud-Europees kampioen Chris Ingram zal starten in Kroatië met een Skoda.

"De huidige situatie zorgt ervoor dat er nog wat twijfel over het normale verloop van het seizoen 2021 hangt, en daarom zorgt onze deelname aan de Rally van Kroatië voor een hele voldoening, is het een hele eer zelfs", aldus Bédoret, wiens programma dit jaar vooral Belgisch getint zal zijn. "In tegenstelling tot onze vorige deelnames aan WK-manches, in Duitsland en Corsica, zullen we in vergelijking met onze belangrijkste tegenstanders geen gebrek aan parcourskennis hebben. (Kroatië maakt voor het eerste deel uit van de WRC-kalender nvdr.) Aan de andere kant: na zo een lange periode zonder wedstrijden is het evident dat we wat ritme zullen missen… Ook al omdat we vooraf geen testsessie kunnen afwerken", vertelt de jonge Belg. Bédoret en zijn corijder Thomas Walbrecq zullen starten in WRC3, waar ook Cédric De Cecco in uitkomt.

Het duo wil vooral op zondag Zagreb terug bereiken en aan de finish staan.

Foto: RIP - Davy DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 7 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons