van der Horst

WRC behoudt hoop op rest van kalender

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
"We blijven vastberaden om door te gaan met zoveel mogelijk rally's, ofwel op hun vaste datum, of waar mogelijk op een uitgestelde datum." Dat meldt de FIA en WRC Promotor woendagochtend. Kenia en Finland blijven dus voorlopig op de kalender staan.
  • Hamofa Performance
De promotor gaf een inkijkje in de actuele situatie en de voorlopige kalender voor de rest van het seizoen. Voorlopig blijven Kenia en Finland behouden. De Keniaanse autoriteiten zullen op 15 mei een nieuwe update van de coronasituatie geven. Wellicht zal er dan meer duidelijkheid volgen over het al dan niet doorgaan van de enige Afrikaanse manche van het WRC. Voor Finland wordt een finale beslissing niet vroeger dan begin juni verwacht. Er wordt wel al nagedacht om de manche uit te stellen tot september of oktober. 

Teemu Suninen - Ford Fiesta WRC
Teemu Suninen - Ford Fiesta WRC
Ook Nieuw-Zeeland blijft op het programma staat. De FIA en WRC Promotor verwachten eind mei een nieuwe evaluatie. Voor Turkije, Duitsland, Wales en zelfs Japan zou er vooralsnog geen probleem zijn, al blijft het spreken met twee woorden.

"Er zullen geen beslissingen worden gemaakt over de kalender zolang er geen updates zijn rond de veiligheidsstatus in de betrokken landen", klinkt het.

Of de manches er anders kunnen uitzien, wordt nog bekeken. Alle belanghebbenden houden rekening met een aantal factoren, zoals het format, bijvoorbeeld, het aantal wedstrijddagen en kilometers. Ook de logistiek vormt een belangrijk punt en uiteraard wil het WRC alle veiligheidsmaatregelen in acht nemen en bekijken of er genoeg medische assistentie mogelijk is voor de deelnemers, teams, media en toeschouwers.

Foto: Hyundai Motorsport & Gerd Moors



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 6 mei 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons