van der Horst

WRC: Breen in derde Hyundai in Kroatië

Craig Breen - Hyundai i20
Craig Breen - Hyundai i20
Craig Breen zal de derde officiële Hyundai besturen in de volgende WRC-manche, die van Kroatië. Hyundai bevestigde dinsdag de 'line-up'.
Thierry Neuville en Ott Tänak krijgen net zoals in de afgelopen Arctic Rally steun van Craig Breen in de Rally van Kroatië. Die vindt (normaal) binnen een maand plaats, van 22 tot 25 april.

Breen, die een sterke rally reed in Finland, geniet de voorkeur op Dani Sordo die een matige prestatie neerzette in Monte-Carlo. Dat Breen aan de start stond van de Italiaanse Rally Il Ciocco, enkele weken geleden, deed reeds vermoeden dat de Ier zich aan het voorbereiden was op de nieuwste asfaltproef.

Toch is de keuze opvallend, want Breen reed sinds 2018 geen WRC-manche meer op asfalt. Sébastien Loeb en Dani Sordo genoten indertijd altijd de voorkeur, ook al kan Breen zeker uit de voeten op verharde wegen.

Ondertussen kwam er ook minder nieuws uit Zagreb. De showproef in de hoofdstad wordt alvast geschrapt, omwille van de coronapandemie. Rond de rest van de rally zijn voorlopig minder twijfels.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 23 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons