van der Horst

WRC: Breen op Belgische tournee, Loeb fini

Craig Breen
Craig Breen
Hyundai Motorsport stuurt Craig Breen eind november naar Ieper om Thierry Neuville en Ott Tänak bij te staan. Maar voor het zover is mag de Ier nog warmdraaien in de Aarova Rally en South Belgian Rally, de eerstvolgende BK-manches. Voor Sébastien Loeb is er ondertussen een einde gekomen aan de samenwerking met de Koreanen.
“Ik ben heel blij dat Hyundai Motorsport me opgeroepen heeft om de Ypres Rally Belgium te rijden. Ik heb vorig jaar echt genoten van de wedstrijd, die ik toen samen met Paul won. Toen was het zomer. De omstandigheden zullen helemaal anders zijn in november. Ik kijk uit naar mijn eerste asfaltrally met het team en in de Hyundai i20 Coupé WRC, aansluitend op de Aarova en de South Belgian rally's die we in oktober in België zullen rijden. Het zal ons erg waardevolle tijd aan het stuur geven en het zal ons een idee geven over de omstandigheden die we zullen moeten trotseren in Ieper", aldus Breen die zichzelf dus kan opvolgen in Ieper.

Ondertussen neemt Hyundai afscheid van Sébastien Loeb, die eerder afwisselend presteerde de jongste twee jaar bij Hyundai. De Franse recordkampioen en zijn co Daniel Elena kregen van het team een toepasselijk afscheidscadeautje, namelijk een schop. Die zal van pas komen in de komende Dakar Rally. Loeb leek op weg naar Toyota maar  de 46-jarige Fransman trekt met Bahrain Raid Extreme naar de duinen.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 1 oktober 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons