van der Horst

WRC: Calvarietocht voor Neuville, Ogier ment

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Voor Thierry Neuville is de 90ste Monte-Carlo een calvarietocht aan het worden. De Belg verloor veel tijd op de voorlaatste proef op zaterdag door mechanische problemen. Sébastien Ogier blijft leider na twaalf van de zeventien proeven.
Het stopt niet voor Thierry Neuville en Hyundai. Ott Tänak (Hyundai) moest opgeven na de vorige proef na twee lekke banden en een gehavende voorneus, en nu lijkt Neuville stilaan hetzelfde lot beschoren. De Belg voelde deze ochtend al dat er iets gebroken was aan de nieuwe i20 Rally1. De wagen leek toen al rechts vooraan wat naar beneden te hangen en zorgde voor instabiliteit.

De Oostkantonner probeerde tussentijds nog het nodige oplapwerk te doen, maar luttele kilometers na de start van de middaglus schoot de schokdemper door de motorkap. "Ik voel het al van deze ochtend. We gaan het proberen te herstellen. Er is nog maar één proef te gaan en we willen toch nog wat punten scoren", aldus de Belg. Veel plezier beleefde Belg nog niet na een moeilijke start en een hectische zaterdagetappe.

Ondertussen blijft Sébastien Ogier (Toyota) leider, maar Sébastien Loeb (Ford) komt een beetje terug en heeft nu een achterstand van vijf seconden. De volgende, half besneeuwde, proef, wordt cruciaal want Ogier en Loeb hebben een andere bandenstrategie.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons