van der Horst

WRC: Chili verzwaart kalender tot 14 manches

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
De Rally van Chili is de enige nieuwkomer op de WRC-kalender. Opvallend is dat er geen enkele andere manche wegvalt waardoor het wereldkampioenschap straks veertien manches telt. De FIA onthulde vrijdag de kalender.
  • Powercars
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Eentje erbij en geen enkele die wegvalt. De rally van Chili zal het kampioenschap nog zwaarder en intenser maken. Het is al van 2008 geleden dat er in één seizoen nog eens veertien manches zullen gereden worden. Het is voor de eerste keer dat het WRC Chili aandoet. Het WRC wil daarmee de sport verder internationaliseren. Epicentrum van de rally wordt kuststad Concepción.

Die kalender vertoont overigens weinig wijzigingen. Als vanouds opent de Monte-Carlo het seizoen, dit van 24 tot 27 januari. Daarna wordt Zweden en Mexico af. Ook dat is stilaan traditie. Corsica besluit eind maart het eerste luik, waarin de rijders al ijs, sneeuw, onverhard en asfalt getrotseerd zullen hebben.

Eind april staat er een Zuid-Amerikaans tweeluik op het programma met eerst Argentinië en twee weken later al Chili, wat ongetwijfeld de kosten drukt voor de constructeurs. Daarna verhuist de karavaan naar Portugal en Italië.

Na het zomerreces zijn er nagenoeg geen wijzigingen meer. Finland trapt de tweede seizoenshelft af, weliswaar al als negende manche. Daarna volgt Duitsland en Turkije die dit jaar zijn (her)intrede maakte. En tot slot volgen Wales, Catalunya en slotmanche Australië elkaar op. Die laatste rally wordt verreden van 14 tot 17 november 2019 (al staat de datum nog onder voorbehoud).

Foto's: Hyundai Motorsport en Toyota Gazoo Racing

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 13 oktober 2018.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons