van der Horst

Citroën blijft zeker tot 2020 in het WK rally

Craig Breen - Citroën C3 WRC
Craig Breen - Citroën C3 WRC
Citroën zal van de partij zijn in het WRC tot 2020. Dat heeft teammanager Pierre Budar gezegd tegen WRC.com naar aanleiding van de Rally van Sardinië. Budar gaf ook te kennen dat hij graag Sébastien Ogier terug zou zien binnen zijn team.
  • Powercars
Het waren enkele rumourige weken bij Citroën met het vertrek van Kris Meeke voorop. Dat Citroën Racing begin dit jaar al te kennen gaf te verzaken aan het constructeurskampioenschap deed daar evenmin goed aan, en dus gonsden er de jongste weken opnieuw geruchten over een exit.

"Maar Citroën WRC voor volgend jaar is bevestigd", aldus Budar. Over 2020 zei hij: "Normaal is ook dat bevestigd, de volle 100 procent." Hoeveel de woorden van de teambaas nog waard zijn als ook de tweede seizoenshelft tegenvalt, valt nog te bezien.

Citroën is ondertussen duchtig op zoek naar een vervanger van Kris Meeke. Voor de Rally van Finland zou een nieuwe naam worden aangekondigd. Sébastien Loeb zou het alvast niet zijn. Vraag is ook of het om een engagement gaat op lange termijn of eerder voor dit seizoen, want Budar maakt er geen geheim van dat hij graag Sébastien Ogier terug zou halen naar het Franse team.

Foto: Citroën RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 7 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Italië.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons