van der Horst

WRC: Citroën Racing in zee met DG Sport in WRC2

Yohan Rossel - Citroën C3
Yohan Rossel - Citroën C3
Citroën Racing gaat volgend jaar in zee met het Belgische DG Sport voor een campagne in WRC2. Voormalig WRC3-kampioen Yohan Rossel blijft aan boord. De snelle Rus Nikolay Gryazin komt er bij.
  • Hamofa Performance
Amper enkele weken na de seizoensfinale van het WRC in Japan, beginnen de voorbereidingen reeds voor 2024. WRC2 zal een stevige Belgische tint krijgen want Citroën Racing trekt DG Sport mee in het bad. Het team uit Theux zal volgend jaar twee C3's inzetten onder de officiële kleuren.

Yohan Rossel blijft uiteraard aan boord bij de Fransen. Rossel werd WRC3-kampioen in 2021 en werd vorig jaar derde in WRC2, waar hij lang meestreed voor de titel. De tweede naam is enigszins verrassend. De Rus Nikolay Gryazin verlaat TokSport en Skoda en vervoegt Citroën. De Rus, onder meer winnaar van de jongste editie van de Condroz Rally, is aalsnel maar vaak wisselvallig. Mogelijks verlaat de Rus het schip, want er zijn geruchten dat Skoda opnieuw een officieel team zal inzetten en dus minder zou gaan leunen op de diensten van TokSport.

Een beetje opmerkelijk is dat er geen ruimte is voor Stéphane Lefebvre, waar hij reed met een DG-Citroën, die naar aanleiding van de Spa Rally hengelde naar een comeback in WRC2. De Nordist voelde deze week wel de Toyota Yaris Rally2 aan de tand.

WRC2 krijgt dus een flinke Belgische injectie. Benieuwd of enkele Belgische DG-rijders zich zullen laten verleiden om eens mee te proeven van het wereldkampioenschap rally dat midden januari opnieuw begint in Monte-Carlo.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 5 december 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons