van der Horst

Citroën trekt zich terug uit WK Rally

Sébastien Ogier - Citroën C3
Sébastien Ogier - Citroën C3
Citroën Racing heeft zonet officieel bevestigd dat het zich terugtrekt uit het WRC. Ze doen dat omdat Sébastien Ogier klaarblijkelijk heeft beslist niet verder te gaan met het team van Pierre Budar.
Sebastien Loeb - Citroen DS3 WRC
Sebastien Loeb - Citroen DS3 WRC
Citroën was sinds 1998 aanwezig in het WRC, met een sabbatjaar in 2006, maar trekt nu de stekker uit het WRC-programma. Citroën boekte zijn grootste successen met Sébastien Loeb maar sinds zijn vertrek en de komst van de nieuwe generatie WRC's lukte het de Franse equipe niet om aan te knopen met die glorieperiode. 

Als reden geeft het team het vertrek van Sébastien Ogier aan. Citroën liet eerder al uitschijnen dat het zijn toekomst vast zou hangen aan die van Ogier. Dat er binnen dezelfde PSA-groep inmiddels werk wordt gemaakt van een Peugeot hypercar om in te zetten in Le Mans en WEC, zal ook wel meegespeeld hebben.

Citroën geeft ook aan dat er niemand beschikbaar is om de leemte te vullen, waarbij ze duidelijk hun eigenste Esapekka Lappi, of pakweg Elfyn Evans, vergeten. Lappi moet nu wel op zoek naar een ander team. Met het korte statement van Citroën Racing lijkt het ook duidelijk dat Ogier straks naar Toyota trekt, als vervanger van wereldkampioen Ott Tänak.

Foto: Citroën Racing

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 20 november 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons