van der Horst

WRC: coronavirus eist ook in 2021 slachtoffer(s)

Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Elfyn Evans - Toyota Yaris WRC
Het nieuwe seizoen is nog niet eens gestart, of het coronavirus eist meteen een slachtoffer. De Rally van Zweden staat niet langer op de WRC-kalender. De tweede manche van het WRC had moeten plaatsvinden van 11 tot 14 februari. Ook over de Monte-Carlo hangt reeds een duister wolkje.
Geen bezoekje aan Varmland volgend jaar. Zweden heeft de coronateugels aangehaald en beslist te schrikkelen. "Iedereen begrijpt dat de gezondheid van de lokale bevolking primair en is vastberaden in een gedeelde verantwoordelijkheidszin om de lokale bevolking en de WRC-familie te beschermen", aldus CEO Glenn Olsson.

De promotoren zijn al op zoek naar een alternatief. Diverse bronnen zien in de Arctic Rally, in Finland, een valabele oplossing. Logistiek was die rally niet meteen in een optie in het verleden, maar in de huidige coronatijden staat de organisatie wel bovenaan de lijst. Zweden lag de jongste jaren al onder vuur, door een gebrek aan ijs en sneeuw. De promotoren drongen al aan op meer noordelijke proeven, waar de organisatie wel aan tegemoet kon komen. Daarenboven rekende de organisatie op een pak inkomens van toeschouwers, inkomens die ze nu dreigden kwijt te spelen.

Ook de Monte-Carlo, voorziene seizoensopener binnen vijf weken, is nog geen zekerheid op de kalender. De geruchten gaan van schrappen tot een editie achter gesloten deuren en binnen de uren van de Franse avondklok, maar een officieel bericht kwam er alsnog niet. De volgende vergadering van de FIA zal uitsluitsel moeten brengen.

Foto: Toyota Gazoo racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op dinsdag 15 december 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons